Σπιτικό ριζόγαλο με λίγα λιπαρά!

<p><span>Μια υγιεινή σπιτική επιλογή, για να συνδυάσετε την παράδοση με τη σωστή διατροφή. Το ρυζόγαλο εκ φύσεως είναι μια πλήρης επιλογή, καθώς συνδυάζει καλής ποιότητας πρωτεΐνη, με υδατάνθρακα, αρκετό ασβέστιο και βιταμίνες συμπλέγματος Β. Όταν προσέχουμε και τα λιπαρά, έχουμε ένα πολύ ισορροπημένο και διαιτητικό γεύμα.</span></p>
<p><strong><br /></strong></p>
<p><strong>Υλικά:</strong><br /><span>1 λίτρο γάλα χαμηλών λιπαρών</span><br /><span>5 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ</span><br /><span>5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη</span><br /><span>2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ</span><br /><span>2 βανίλιες</span><br /><span>Λίγη κανέλλα</span><br /><br /><strong>Εκτέλεση:</strong><br /><span>Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη χυθεί και προσθέτουμε το ρύζι. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις δοκιμάσουμε και το ρύζι μας είναι ψημένο, προσθέτουμε τις βανίλιες. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα μας περίπου ½ φλιτζάνι γάλα (προσέχουμε να μη βγάλουμε και το ρύζι) και σε αυτό διαλύουμε το κορν φλάουερ. Αφού διαλυθεί καλά το ξαναπροσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά. Το μοιράζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλλα.</span></p>

Σχετικά άρθρα