Πώς θα χρησιμοποιήσω σωστά την πούδρα;

Η πούδρα είναι το προϊόν που μας βοηθάει στο να μένει το μακιγιάζ σταθερό για ώρες,απορροφά τη λιπαρότητα και δίνει ένα ματ εφέ στο δέρμα. Πολλές γυναίκες όμως δεν ξέρουν πώς να τη χρησιμοποιήσουν σωστά.

Γράφει η  Beauty editor, Λούση Καλαγκιά

 

 

 
Υπάρχουν κάποια βασικά σημεία τα οποία χρειάζονται πούδρα, εκεί που το μακιγιάζ αλλοιώνεται πιο γρήγορα, κάτω απ’τα μάτια και στη γραμμή Τ.

Κάτω απ’τα μάτια συνήθως χρησιμοποιούμε κονσίλερ. Αν θέλουμε να κρατήσει όλη μέρα με ένα μικρό πινέλο, απλώνουμε μια μικρή ποσότητα, αυτό θα “ασφαλίσει” το προϊόν και θα αφαιρέσει κάθε ίχνος λιπαρότητας.

Αν κάνετε ένα σκούρο μακιγιάζ, στα μάτια εφαρμόστε την πούδρα μετά για να αποφύγετε τη σκιά που ίσως έχει πέσει σε εκείνο το σημείο.

Η πούδρα βοηθάει επίσης στο να μη “τρέξει” το μολύβι και η μάσκαρα που έχετε εφαρμόσει στο κάτω βλέφαρο.

Άλλο ένα βασικό σημείο που χρειάζεται οπωσδήποτε πούδρα, ειδικά αν έχετε λιπαρό δέρμα, είναι η γραμμή Τ. Με αυτό τον όρο εννοούμε το μέτωπο, τη μύτη και το σαγόνι. Σε αυτά τα σημεία είναι αυξημένη η λιπαρότητα και οι γραμμές έκφρασης οπότε πρέπει να σετάρουμε τα προϊόντα που έχουμε χρησιμοποιήσει για κάλυψη.’Ένα φαρδύ πινέλο θα απλώσει λίγο προϊόν και θα αποφύγουμε το cakey μακιγιάζ.

Το υπόλοιπο πρόσωπο δεν χρειάζεται να είναι ματ, αφήστε το με τη φυσική του λάμψη και το αποτέλεσμα θα είναι φρέσκο και νεανικό.

Αν πάλι το δέρμα σας απαιτεί πούδρα σε όλο το πρόσωπο για να μείνει σταθερό το μακιγιάζ ή σας αρέσει το ματ εφέ παντού,το μυστικό είναι λεπτές στρώσεις του προϊόντος.

Προσέξτε όμως…

Αν το παρακάνουμε θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα, το μακιγιάζ θα φαίνεται φορτωμένο, θα συσσωρεύεται στις γραμμές του προσώπου και έτσι θα φαινόμαστε μεγαλύτερες και λάθος μακιγιαρισμένες!

Σχετικά άρθρα