Kάνεις δίαιτα; Φτιάξε light μηλόπιτα

<h4 class="title">Υλικά:</h4>
<p>4 φλιτζάνια τσαγιού άπαχο γάλα<br />1 βανίλια<br />4 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό<br />3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ<br />½ κουταλιά της σούπας βούτυρο</p>
<p>2 κούπες τσαγιού νιφάδες βρώμης<br />1 κούπα τσαγιού δημητριακά ολικής αλέσεως</p>
<p><br />3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο φιλέ<br />1 κουταλιά της σούπας γλυκαντικό<br />5 μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους<br />½ κουταλιά της σούπας βούτυρο<br />Κανέλλα<br />Γαρύφαλλο<br />Κονιάκ<br /> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση:</h4>
<p>Για τη βάση της μηλόπιτας θα χρησιμοπιήσουμε τα δημητριακά.</p>
<p>Χτυπάμε στο μούλτι και κάνουμε σκόνη 2 κούπες τσαγιού νιφάδες βρώμης και μια κούπα τσαγιού δημητριακά ολικής αλέσεως.</p>
<p>Καλύπτουμε τη επιφάνεια ενός ταψιού με αυτή τη σκόνη, προσθέτουμε λιγο χλιαρό νερό και την ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.</p>
<p>Τη ζύμη αυτηή την ανοίγουμε και καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού.</p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε μέσα το ταψί για να αρχίσει να ψήνεται η βάση της μηλόπιτας.</p>
<p>Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα 3/5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα, το αφήνουμε να σιγοβράσει και κρατάμε μισό φλιτζάνι. Φροντίζουμε να το ανακατεύουμε.</p>
<p>Στο γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε το κορν φλάουρ, το γλυκαντικό και τη βανίλια.</p>
<p>Μόλις δούμε ότι το γάλα που είναι στην κατσαρόλα αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ½ κουταλιά βούτυρο, ανακατεύουμε καλά.</p>
<p>Σε λίγα λεπτά η κρέμα είναι έτοιμη και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.</p>
<p>Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, στρώνουμε πάνω από τη ζύμη την κρέμα και το ξαναβάζουμε μέσα.</p>
<p> Σε ένα τηγάνι, βάζουμε ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο, ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια ένταση, βάζουμε τα μήλα και στη συνέχεια 3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο φιλέ, 1 κουταλιά της σούπας γλυκαντικό, κανέλα, γαρίφαλο και λίγο κονιάκ.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Για 20 λεπτά περίπου έχουμε το νου μας, να τα ανακατεύουμε που και που.</p>
<p>Μόλις μαλακώσουν, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε τα μήλα και τα υπόλοιπα υλικά, αφήνουμε τη μηλόπιτα να ψηθεί άλλα 15 λεπτά κα είναι έτοιμη.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<div> <span style="font-size: 1em;">Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά</span></div>

Σχετικά άρθρα