Βόλος: 1 νεκρός και 1 αγνοούμενος-Υπερχείλισε χείμαρρος και πλημμυρίζει δρόμους- Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνα η πόλη ενώ δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητα στη Ν. Ιωνία

Nεκρός είναι ένας 70χρονος κτηνοτρόφος

Nεκρός είναι ένας 70χρονος κτηνοτρόφος από την περιοχή ‘Αγιος Γεώργιος στον δήμο Βόλου όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο λόγω κατολίσθησης, ενώ είχε πάει να ταϊσει τα ζώα του. Παράλληλα με την θλιβερή είδηση του πρώτου νεκρού, από την κακοκαιρία Daniel , ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε και αγνοούμενο. 42χρονος άνδρας που παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο, αναζητείται σε ειδική επιχείρηση της ΕΜΑΚ. Επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και για ηλικιωμένο ζευγάρι που κατοικεί σε ρέμα, ενώ υπερχείλισαν χείμαρροι εντός του πολεοδομικού ιστού. Ο παραλιακός από το Βόλο ως το Πήλιο γέμισε φερτά υλικά και ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, ενώ εξακολουθεί να βρέχει ασταμάτητα. Απαγορευτικό μετακινήσεων τέθηκε σε ισχύ και για τη Σκιάθο.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί εστάλη και νέο μήνυμα από το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι εκκλήσεις είναι συνεχείς: Μείνετε στο σπίτι σας για να είστε ασφαλείς. Δέκα διασώσεις έχουν γίνει,σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ,ενώ δραματική περιγράφεται η κατάσταση και στα παράλια της Λάρισας όπου διεξάγονται επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων και παραθεριστών από πλημμυρισμένα σπίτια. Από το Βόλο ως το Πήλιο, στην Αγριά, θάλασσα και δρόμος έχουν γίνει ένα.

Υπερχείλισε χείμαρρος και πλημμυρίζει δρόμους συνοικιών – Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνα η πόλη ενώ δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητα στη Ν. Ιωνία

Τα προβλήματα μεγαλώνουν από το νερό που πέφτει σε πρωτόγνωρη ποσότητα και με σφοδρότητα επί ώρες στον Βόλο. Η νεροποντή έχει προκαλέσει μία πρωτοφανή κατάσταση στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας σε πολλές περιοχές έχει ξεχειλίσει και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, στους Αγίους Αναργύρους, την Νεάπολη και τα Παλαιά.

Στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος έχει καταφύγει σε ανώτερους ορόφους κατοικιών αφού τα ισόγεια έχουν πλημμυρίσει και ζητούν βοήθεια από την Πυροσβεστική.

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Ιωνία μεγάλο δένδρο έπεσε και κατέστρεψε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ήδη σχεδόν στο σύνολό τους περιοχές του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και πολλών προαστίων αντιμετωπίζουν διακοπή της ηλεκτροδότησης και τα προβλήματα έχουν γίνει πάρα πολλά τόσο σε κατοικίες, όσο και σε βιομηχανικούς χώρους και επιχειρήσεις.

Χωρίς τηλεφωικές συνδέσεις, κυρίως της σταθερής τηλεφωνίας είναι και πολλές περιοχές του Βόλου, ενώ με προβλήματα λειτουργεί και η κινητή τηλεφωνία εξ αιτίας των συνεχών κεραυνών που σαρώνουν την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα