Kάνε spa στο σπίτι σου χωρίς να ξοδευτείς!

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και είναι μία καλή ευκαιρία να αλλάξεις λιγάκι την καθημερινότητα σου. Τι θα έλεγες για λίγες στιγμές χαλάρωσης με ένα spa στο σπίτι σου;

Από την Beauty blogger, Κορίνα Συλλογίστου.

 

 

 

 

 

Στείλε τον καλό σου μια βόλτα με τους φίλους του, άσε τα παιδιά στη θεία ή στη γιαγιά και αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου!

Κλείσε όλα τα τηλέφωνα και τον υπολογιστή, βάλε την αγαπημένη σου μουσική να παίζει, κατά προτίμηση απαλή, και άναψε κεράκια στους χώρους μου θα χρησιμοποιήσεις. Εάν επιλέξεις αρωματικά, θα σου πρότεινα βανίλια για χαλάρωση και πορτοκάλι για μία ένεση θετικής ενέργειας.Φρόντισε να έχεις στο μπάνιο μία απαλή πετσέτα ή μπουρνούζι, παντόφλες και όλα τα απαραίτητα για την περιποίηση σου. Γέμισε τη μπανιέρα σου με ζεστό νεράκι και ρίξε λίγα άλατα. Εάν δεν θες εκείνα του εμπορίου, μπορείς εύκολα να φτιάξεις μόνη σου.

Πώς φτιάχνουμε άλατα για αρωματικό μπάνιο; 

6 μέρη θαλασσινό αλάτι

3 μέρη άλατα Epson(γνωστά και ως θειικό μαγνήσιο)

Λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου.

Ανακατεύεις τα αλάτια μεταξύ τους, προσθέτεις το έλαιο και ανακατεύεις ξανά πολύ καλά. Διατήρησε τα σε γυάλινο βάζο. Πρόσθεσε 1-2 κουταλιές στη μπανιέρα σου ή 1 κουταλιά στη λεκάνη για το ποδόλουτρο σου.

Όση ώρα χαλαρώνεις στην μπανιέρα σου, μπορείς να τοποθετήσεις στα μάτια σου pads κατά των μαύρων κύκλων ή του πρηξίματος. Πάλι, δεν χρειάζεται να ξοδευτείς. Χρησιμοποίησε υλικά από την κουζίνα σου, όπως 2 φέτες αγγούρι ή 2 χρησιμοποιημένα φακελάκια πράσινου τσαγιού ή χαμομηλιού που είχες φροντίσει να φυλάξεις στο ψυγείο σου. Συγχρόνως, οι υδρατμοί ανοίγουν τους πόρους και έτσι η διαδικασία του καθαρισμού προσώπου έχει ήδη ξεκινήσει!

Ήρθε η ώρα για scrub!

Χρησιμοποίησε λευκή ζάχαρη με ελαιόλαδο για το πρόσωπο και μαύρη ζάχαρη/χοντρό αλάτι με αμυγδαλέλαιο για το σώμα.

Καθώς οι πόροι του προσώπου είναι διεσταλμένοι, μπορείς να δεις καλύτερα τα μαύρα στίγματα και να τα ξεφορτωθείς. Τύλιξε τους δείκτες σου με χαρτομάντιλο και πίεσε ελαφρά το μαύρο στίγμα. Μη χρησιμοποιήσεις τα νύχια σου και μην επιμείνεις εάν δεν θέλει να βγει! Θα καταλήξεις σημαδεμένη

Μετά από αυτό άπλωσε τη μάσκα σου, κατά προτίμηση αργίλου (μήπως να έκανες και μία μαλλιών;). Πάρε μερικές βαθιές ανάσες. Όσο και αν δεν το πιστεύεις, βοηθάνε να χαλαρώσεις.

Αφού τελειώσεις το μπάνιο σου, σειρά έχει η ενυδάτωση: Μάτια, πρόσωπο και σώμα. Χτένισε τα μαλλιά σου και φτιάξε τα νύχια σου εάν χρειάζεται.

Τυλίξου με το μπουρνούζι σου, κάθισε στην αγαπημένη σου γωνιά και απόλαυσε ένα ποτήρι από το αγαπημένο σου ποτό. Γιατί όχι και λίγη σοκολάτα ή φρούτα; Ή μήπως να διάβαζες ένα βιβλίο; Σημασία έχει να χαλαρώσεις πριν γυρίσουν όλοι στο σπίτι! Αυτές οι ώρες είναι για εσένα!

Ο Άγιος Βαλεντίνος θα σε βρει πιο όμορφη και χαλαρή από ποτέ! Φρόντισε να περάσεις υπέροχα, να δείξεις την αγάπη σου και τα συναισθήματα. Μη ξεχάσεις να χαμογελάς! Γιατί τα χαμόγελα και ο έρωτας δρουν καλύτερα απ’ όλες τις μάσκες ομορφιάς του κόσμου! 

Σχετικά άρθρα