Πώς θα καλύψω τους μαύρους κύκλους;

Οι μαύροι κύκλοι και τα πρησμένα μετά από ένα έντονο ξενύχτι δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο μπορούμε να αντικρύσουμε στον καθρέφτη. Ευτυχώς για εμάς τα προϊόντα μακιγιάζ μας λύνουν τα χέρια προσφέροντάς μας τρόπους να απαλλαγούμε από αυτά. Εμείς σας μαθαίνουμε βήμα-βήμα πώς μπορείτε να διώξετε τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο από τα μάτια σας.

Μαύροι κύκλοι

Τι θα χρειαστείτε:

Μία κρέμα ματιών, ένα κρεμώδες concealer ένα τόνο πιο ανοιχτόχρωμο από τον τόνο του δέρματός σας, μια ημιδιαφανή πούδρα και ένα μικρό πινέλο με συνθετικές τρίχες. Οι τρίχες θα απορροφήσουν την πολλή υγρασία και την ξηρότητα του  concealer.

Τι θα κάνετε:

Όταν καλύπτετε τους μαύρους κύκλους φωτίζοντας την περιοχή, ξαφνικά κάθε πτυχή κάτω από τα μάτια σας τονίζεται. Γι’ αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ κρεμώδες concealer.  Πάντα να αρχίζετε με μια ενυδατική κρέμα ματιών. Εφαρμόστε την στο πρόσωπό σας και αφήστε την να απορροφηθεί για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, ξεκινήστε να εφαρμόζετε το concealer με ένα πινέλο από την εσωτερική γωνία του ματιού. Συνεχίστε την εφαρμογή προς την έξω γωνία του ματιού, αλλά προσέξετε να  το χρησιμοποιήσετε μόνο στις περιοχές των μαύρων κύκλων. Χτυπήστε απαλά με το δάχτυλό σας  το concealer, προσέξτε όμως να μην τραβάτε το ευαίσθητο δέρμα, και στη συνέχεια, ταμπονάρετε το παραμικρό ίχνος του με μία ημιδιαφανή πούδρα την οποία θα εφαρμόσετε με ένα πινέλο σκιάς ματιών.

Πώς θα καλύψω τα πρησμένα μάτια;

Τι θα χρειαστείτε:

Ένα gel ματιών και ένα highlighter σε μορφή στυλό

Τι θα κάνετε:
 Όταν πρόκειται για κάλυψη, οι make up artists συστήνουν το «παν μέτρον άριστον»-ειδικά όταν μιλάμε για το πρήξιμο. Το concealer  έχει το κακό πως τονίζει τις σακούλες κάτω από τα μάτια, γι’ αυτό να το χρησιμοποιείται μόνο στις εσωτερικές γωνίες των ματιών. Για να μειώσετε το πρήξιμο, χρησιμοποιήστε ένα συσφικτικό τζελ ματιών. Για να δώσετε το κάτι παραπάνω στην συσφικτική δράση του gel σας φυλάξτε το στο ψυγείο. Μετά το gel χρησιμοποιήστε το highlighter  κατά μήκος της εσοχής κάτω από το πρήξιμο. Οι ανακλαστήρες φωτός που περιέχονται σε αυτό, θα κάνουν την περιοχή να  φαίνεται λιγότερο πεσμένη.

Σχετικά άρθρα