Χάσε 500 θερμίδες με 10 απλούς τρόπους

<p><span style="font-size: small;">Για να μπορέσεις να χάσεις κιλά θα πρέπει βασικά να καις θερμίδες. Πόσες όμως πρέπει να είναι αυτές για να μπορέσεις να δεις αποτέλεσμα; Με έναν απλό υπολογισμό, αν καις 500 θερμίδες την ημέρα μπορείς να χάσεις μέχρι και ένα κιλό την εβδομάδα (αν τα κιλά σου είναι γύρω στα 70).</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ακολουθώντας, λοιπόν, κάποιες απλές συμβουλές μπορεί τελικά να αποκτήσεις τι σιλουέτα την οποία τόσο πολύ επιθυμείς!</span></p>
<p><span style="font-size: small;">(Σημείωση: Βεβαίως, οι συμβουλές αυτές προϋποθέτουν ότι προσέχεις και τη διατροφή σου παράλληλα).</span></p>
<p><strong style="font-size: small;">1. Κουνήσου!</strong><span style="font-size: small;"> Ακόμα και αν είσαι στο σπίτι, φρόντισε να είσαι συνέχεια σε κίνηση. Μπορείς να μιλάς στο τηλέφωνο και να περπατάς, μπορεί ακόμα και να κάθεσαι στον υπολογιστή σου και να κάνεις τα πόδια σου να κινούνται σε έναν σταθερό ρυθμό, μπορείς να ανεβοκατεβαίνεις τις σκάλες σου.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>2. Μην τρως μπροστά στην τηλεόραση:</strong> Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, η κατανάλωση τροφής μπροστά στην τηλεόραση μπορεί να σε φορτώσει επιπλέον 300 θερμίδες.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>3. Κόψε τα ντρέσινγκ από τις σαλάτες:</strong> Καραμελωμένοι ξηροί καρποί, σάλτσες, μαγιονέζα, μπέικον, κρουτόν, τριμμένο τυρί, αποξηραμένα φρούτα και το αβοκάντο θα φορτώσουν την υγιεινή σου σαλάτα με θερμίδες.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>4. Χρησιμοποίησε μικρότερα πιάτα:</strong> Όσο μικρότερο το πιάτο, τόσο μικρότερη η ποσότητα φαγητού που θα χωρέσει.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>5. Πιες τον καφέ σου με λίγη ζάχαρη</strong> (αν δεν μπορείς με καθόλου) και φυσικά χωρίς σαντιγί, κρέμες, γάλα και σιρόπια (μπορείς να γλιτώσεις έως και 670 θερμίδες έτσι!)</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>6. Μείνε μακριά από τα κοκτέιλ:</strong> Τα σιρόπια, η ζάχαρη, οι χυμοί και οποιαδήποτε άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του μετατρέπουν το ποτό σου σε… επιδόρπιο (μπορείς να γλιτώσεις έως και 800 θερμίδες!)</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>7. Γέμισε τα πιάτο σου πριν το σερβίρεις στο τραπέζι</strong> και άσε την κατσαρόλα εκεί! Πολλές φορές, αφού έχουμε τελειώσει το φαγητό μας, ξαναγεμίζουμε το πιάτο μας, συχνά επειδή βλέπουμε μπροστά μας την κατσαρόλα ή το μπολ με το υπόλοιπο. Οπότε εσύ φρόντισε να το αφήσεις πίσω…</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>8. Φάε γλυκό, αλλά επέλεξε την πιο μικρή ποσότητα</strong> που υπάρχει διαθέσιμη (θα μπορούσε αυτό να είναι ένα σοκολατάκι, αντί για μια σοκολάτα!)</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>9. Μαγειρέψτε το φαγητό με ελάχιστη ποσότητα λαδιού</strong> ή ακόμα καλύτερα μαγειρέψτε στον ατμό ή ψήστε στο γκριλ το γεύμα σας (θα κερδίσετε 40-50 θερμίδες για κάθε κουταλιά λαδιού που περιορίζετε).</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>10. Κόψε τα αναψυκτικά</strong> (θα κερδίσετε έως 540 θερμίδες) – πείτε νερό αντ’ αυτών- και το ποπ-κορν στο σινεμά (κερδίζετε έως 1,500 θερμίδες!)</span></p>
<p><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: joytv.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα