Πώς θα καλύψω τις ρυτίδες στα μάτια;

Όσο καλά κι αν περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας, τα μάτια μας πάντα προδίδουν το πέρασμα του χρόνου. Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς τα καλύτερα τρικ για να καλύψετε τις λεπτές γραμμές στην περιοχή των ματιών και να φαίνεστε νεότερες και πολύ λαμπερές!

Το πόδι της χήνας
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι γυναίκες πριν προσπαθήσουν να καλύψουν τις ρυτίδες είναι να τις αποδεχτούν. Τίποτα δεν μπορεί να κρύψει μια ρυτίδα. Το makeup εισχωρεί στις λεπτές γραμμές κατά τη διάρκεια της μέρας, κάνοντάς τες πιο ορατές. Αυτό που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να αποφύγετε  τη χρήση βάσης ή πούδρας επάνω στις ρυτίδες. Προτίμησε απλά να ταμπονάρεις το concealer μόνο όπου χρειάζεται – στις διχρωμίες δηλαδή γύρω από τα μάτια και το πρόσωπο.


Μαύροι κύκλοι

Το κλειδί για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους ή όποια άλλη διχρωμία γύρω από την περιοχή των ματιών είναι η ακρίβεια και η τεχνική. Χρησιμοποίησε ένα μικρό, ίσιο πινέλο  makeup για να απλώσεις μια μικρή ποσότητα concealer στην περιοχή του μαύρου κύκλου  – όχι βάση γιατί δεν είναι παχιά και δεν διαρκεί αρκετά. Ταμπόναρε  ελαφρά το concealer στην περιοχή της διχρωμίας, χωρίς να κάνεις μασάζ ή να το τρίψεις. Εάν προσπαθήσεις να αναμείξεις το concealer στο δέρμα σου, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να «τραβήξει» η επιδερμίδα σου και να τεντώσεις το ήδη εύθραυστο δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών.

Λεπτά φρύδια
Με το πέρασμα του χρόνου, τα φρύδια γίνονται λεπτότερα. Υποκύπτουν στα πολλά χρόνια μαδήματος και αποτρίχωσης με κερί και δεν μεγαλώνουν όπως παλιότερα. Ένα γεμάτο φρύδι, όμως,  προσδίδει νεότητα, οπότε πρέπει να επιμεληθεί το βάψιμο των φρυδιών μας κάποιος ειδικός, όχι όμως πάνω από μία φορά το μήνα. Αν έχεις ήδη βάψει μια φορά τα φρύδια σου, γέμισε την περιοχή του φρυδιού με ένα  μολύβι. Εάν το φρύδι σου είναι αρκετά λεπτό, θυμήσου να απλώσεις λίγη ποσότητα πούδρας επάνω του πριν χρησιμοποιήσεις το μολύβι.



Λεπτές βλεφαρίδες

Όπως συμβαίνει και με τα φρύδια, έτσι και οι βλεφαρίδες γίνονται λεπτότερες και ξεθωριάζουν  με το χρόνο. Γίνονται πιο ξηρές, πιο εύθραυστες και πέφτουν καθώς μεγαλώνουμε. Το βάψιμο βλεφαρίδων είναι και εδώ η λύση, όπως και η μάσκαρα. Απλώστε τη μάσκαρα, εστιάζοντας στη βάση κάθε βλεφαρίδας. Μη χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα μάσκαρας στις άκρες των βλεφαρίδων γιατί θα δείχνουν βαριές. Τοποθετήστε  τη μάσκαρα πρώτα στη ρίζα και στη συνέχεια δουλέψτε την κάθε βλεφαρίδα χωριστά.

Μικρά και πεσμένα  μάτια
Τα μάτια, ίσως, γίνουν πιο μικρά καθώς μεγαλώνουμε γιατί οι βλεφαρίδες τείνουν να είναι πιο βαριές και να πέφτουν, ενώ ενδεχομένως να κάνουν την εμφάνισή τους οι γνωστές σακούλες κάτω από τα μάτια.  Για να επαναφέρεις τα μάτια σου στην παλιά τους κατάσταση, χρησιμοποίησε πυκνή στρώση μάσκαρας. Χρησιμοποίησε τη μάσκαρα κόντρα με την γραμμή της βλεφαρίδας κι έτσι θα ανοίξει το βλέμμα των ματιών σου.

Ρυτιδιασμένα βλέφαρα
Αν  με το πέρασμα του χρόνου, τα βλέφαρά σου έχουν χάσει τη φυσική τους υγρασία  και γεμάτα ρυτίδες πρέπει να προσέξετε πολύ τι σκιά θα χρησιμοποιήσετε. Προτιμήστε, λοιπόν, μια απαλή μεταξένια σκιά ματιών και αποφύγετε τις γυαλιστερές που  να τραβήξουν την προσοχή προς τις ρυτίδες. Αν το βλέφαρό είναι ιδιαίτερα ζαρωμένο, τότε χρησιμοποίησε μια απαλή ματ σκιά. Άπλωσε την καλύπτοντας όλο το κινητό βλέφαρο σαν σύννεφο.

Σχετικά άρθρα