Εύκολο και νόστιμο πρασόρυζο!

<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα<br />½ κουτί πελτέ ντομάτας<br />2 κουταλιές του γλυκού αλάτι<br />1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι<br />2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br />1 ½ κιλό πράσα<br />½ ποτήρι ρύζι Καρολίνα<br />3 καρότα<br />2 κλωνάρια σέλερι ή σέλινο</p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<p>Στο νεροχύτη της κουζίνας καθαρίζουμε και πλένουμε με άφθονο νερό τα λαχανικά μας. Στη συνέχεια σε ξύλο κοπής κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και σε λεπτές ροδέλες τα καρότα. Κατόπιν ψιλοκόβουμε το σέλιρι και τα κρεμμύδια σε λεπτά κομματάκια.<br /><br />Εν συνεχεία σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά ανακατεύοντας να μην κολλήσουν. Ρίχνετε τα πράσα, ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.<br /><br />Στη συνέχεια ρίχνουμε και το ρύζι ανακατεύοντας και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του για περίπου 10 λεπτά.<br /><br />Σερβίρουμε με ζεστό <strong>φρέσκο ψωμί.</strong></p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα