Εύκολα κανελόνια με μπρόκολο και τυριά!

<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h4>
<p><em>Για 6-8 άτομα</em><br /><br />2 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά που να λιώνουν<br />4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα<br />2 σκελίδες σκόρδο<br />λίγο λάδι για το σοτάρισμα<br />λίγο άνηθο, αλάτι, πιπέρι<br />1 κουταλάκι ζάχαρη<br />150 γραμμάρια τυρί κρέμα<br />100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα<br />1 πακέτο κανελόνια άβραστα<br />Μπρόκολο ψιλοκομμένο<br />2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες</p>
<p> </p>
<div><strong><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></strong></div>
<p>Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό ζεματάμε τα κανελόνια  για 2 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά και τα κρατάμε στη άκρη να κρυώσουν.<br />Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο σε μία κατσαρόλα.<br /><br />Ρίχνετε και το μπρόκολο να τσιγαριστεί και να πιει ελαφρώς τα υγρά του.<br />Προσθέτετε τη μισή κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώστε και τ' αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις.<br /><br />Πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο.<br />Τ' αφήνετε σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγανάκι ρίχνετε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο.<br /><br />Τσιγαρίζετε ελαφρά και ρίχνω τις ντομάτες. Αλατοπιπερώστε, ρίχνω τη ζάχαρη και αφήνω να δέσει λίγο αλλά να έχει αρκετά υγρά.<br />Μόλις κρυώσει το μπρόκολο, ρίχνετε μπόλικο τυρί, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε.<br /><br />Σε ένα ταψί, βάζετε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίστε να γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα μπρόκολο- τυρί με την βοήθεια ενός κορνέ.<br />Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.<br /><br />Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, περιχύνετε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά με πάνω και κάτω αντιστάσεις.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα