Κοτόπουλο μαρινάτο με ελιές και δαμάσκηνα

<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: small;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: small;">2 κοτόπουλα, 2 1/2 κιλά το καθένα,  κομμένο στα τέσσερα, χωρίς κόκαλα</span><br /><span style="font-size: small;">1/2 κεφάλι σκόρδο, πολτοποιημένη</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουταλιά της σούπας ρίγανη</span><br /><span style="font-size: small;">Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small;">1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί</span><br /><span style="font-size: small;">1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι</span><br /><span style="font-size: small;">8 μεγάλες κουκούτσι ισπανικά πράσινες ελιές, κομμένες στη μέση</span><br /><span style="font-size: small;">1/4 φλιτζανιού κάπαρη με λίγο χυμό</span><br /><span style="font-size: small;">3 φύλλα δάφνης</span><br /><span style="font-size: small;">1/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ιταλική, ψιλοκομμένο</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<p><span style="font-size: small;">Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τα δαμάσκηνα, ελιές, κάπαρη με χυμό κάπαρη, και τα φύλλα δάφνης.</span><br /><span style="font-size: small;">Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα στη μαρινάδα. Σκεπάστε και αφήστε μαρινάρουμε στο ψυγείο, αρκετές ώρες περίπου 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια λαδόκολλα σε ένα ή δύο μεγάλα ταψιά και ρίχνετε τη μαινάδα με ένα κουτάλι από πάνω ομοιόμορφα.</span><br /><span style="font-size: small;">Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με μαύρη ζάχαρη και ρίξτε το λευκό κρασί γύρω τους.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Ψήστε για 50 λεπτά έως 1 ώρα, ραντίσματος συχνά με τους χυμούς από το ταψί.</span><br /><span style="font-size: small;">Με μια τρυπητή κουτάλα, πιάνετε το κοτόπουλο και μεταφέρετε με τα δαμάσκηνα, ελιές, κάπαρη και σε μια πιατέλα. Προσθέστε μερικές κουταλιές από τις χυμούς από το ταψί και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό ή κόλιαντρο. Σερβίρετε υπόλοιπο χυμό σε μια σαλτσιέρα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα