Διώξε τα μαύρα στίγματα με ένα αυγό!

Σας ταλαιπωρούν τα μαύρα στίγματα; Έχετε κάνει τα πάντα για να τα ξεφορτωθείτε αλλά δεν βλέπετε κανένα αποτέλεσμα; Σας παρουσιάζουμε  δύο εύκολους και οικονομικούς τρόπους για να απαλλαγείτε μια για πάντα από αυτά τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα και να καθαρίσετε τους πόρους σας!

Από την beauty blogger Έφη Χατζηιγνατιάδου

 

 

 

 

 

 Θα γνωρίζετε οι περισσότερες βέβαια τις ταινίες τις Νivea οι οποίες προσωπικά μου έκαναν καλή δουλειά αλλά κάθε φορά που ήταν να δώσω 7 ευρώ για να τις αγοράσω λίγο με έτσουζε! Έτσι έψαξα και βρήκα μια συνταγή την οποία μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας μέσα σε λίγα λεπτά και να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

Σας έχω 2 τρόπους… Ο πρώτος είναι για πιο έντονα μαύρα στίγματα ο δεύτερος για όχι τόσο σοβαρές περιπτώσεις. Και στους 2 τρόπους τα αποτελέσματα είναι τέλεια!

 

1. Για την πρώτη συνταγή θα χρειαστούμε γάλα και ζελατίνη σε σκόνη ή σκόνη ζελέ  και ένα κουτάλι. 

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Θα βάλουμε σε ένα γυάλινο μπολ μια κουταλιά ζελατίνη σε σκόνη ή μια κουταλιά σκόνη ζελέ και μια κουταλιά γάλα. Ανακατεύουμε και το μείγμα μας θα πρέπει να ομογενοποιηθεί. Αφού το ανακατέψω καλά, βάζω όλο το μπολάκι στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 15 δευτερόλεπτα και είναι έτοιμο! Το απλώνουμε (με προσοχή γιατί καίει) στις περιοχές που έχουμε το πρόβλημα, συνήθως στην μύτη και στο πιγούνι και αφού στεγνώσει, μετά από 15-20 λεπτά, το τραβάμε από την περιοχή. Προσέχουμε να μην τοποθετήσουμε το μείγμα γύρω από τα μάτια. Αφού καθαρίσουμε την περιοχή βρέχουμε το πρόσωπό μας για να φύγουν τα τυχόν υπολείμματα.

2. Για την δεύτερη συνταγή θα χρειαστούμε 1 αυγό και χαρτομάντηλα. 

Η διαδικασία είναι η εξής:

Ξεχωρίζουμε σε 2 μπολ το ασπράδι από τον κρόκο (τον κρόκο τον αφήνουμε στην άκρη για αργότερα), χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να αφρίσει και στην συνέχεια απλώνουμε το μισό στην μύτη μας. Αμέσως τοποθετούμε από πάνω τα χαρτομάντηλα πιέζουμε ελαφρά ώστε να κολλήσουν πάνω στη μυτούλα μας και στην συνέχεια ταμποναριστά, περνάμε και το υπόλοιπο ασπράδι πάνω από τα χαρτομάντηλα. Αφήνουμε την μάσκα για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου στεγνώσει και έπειτα την αφαιρούμε τραβώντας τις άκρες της. Ξεπλένουμε το πρόσωπό μας και μετά ενυδατώνουμε! Απλώνουμε λίγο από τον κρόκο στο πρόσωπο και τον αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει, ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και τελειώνουμε με την ενυδατική μας.

Σε με ωφελούν τα συστατικά του;

Το ασπράδι του αυγού λευκαίνει την επιδερμίδα, συσφίγγει τους πόρους και δημιουργεί ένα mini facelift, ενώ ο κρόκος που περιέχει βιταμίνη Α, ενυδατώνει και συμβάλλει στο να έχεις υγιή επιδερμίδα!

Σχετικά άρθρα