Φτιάξτε μόνες σας πολύσπορο ψωμί!

<p>200 γραμμάρια χλιαρό νερό στους 37 βαθμούς Κελσίου<br />600 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης<br />50 γραμμάρια ηλιέλαιο<br />50 γραμμάρια λιναρόσπορο<br />40 γραμμάρια σπόρους από σουσάμι<br />50 γραμμάρια κολοκυθόσποροι<br />50 γραμμάρια ηλιόσποροι<br />30 γραμμάρια μέλι<br />25 γραμμάρια μαγιά σε σκόνη<br />2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι</p>
<p> </p>
<div><strong><span style="font-size: 1em;">Εκτέλεση</span></strong></div>
<p>Σε ένα μπολ διαλύουμε στο χλιαρό νερό το μέλι με τη μαγιά και αφήνουμε 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.<br /><br />Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι ολικής, τους σπόρους, το μείγμα της μαγιάς, το αλάτι, ρίχνουμε το ηλιέλαιο. Ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά και συνεχίζουμε στη μεσαία ταχύτητα για ακόμα 5 – 7 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική.<br /><br />Αφήνουμε σε ζεστό μέρος τη ζύμη να διπλασιαστεί για περίπου 40 λεπτά. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη και πλάθουμε από ένα καρβέλι. Αλευρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε για ψήσιμο τα δύο καρβέλια στους 220 βαθμούς για 40 – 50 λεπτά.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά</h4>
<h4 class="title printable">Βαθμός δυσκολίας:</h4>

Σχετικά άρθρα