Με γραβάτα από ελληνικές σημαίες απάντησε ο Βασιλιάς Κάρολος στον Ρίσι Σούνακ, μετά την “πόρτα” που έδωσε στον Κ. Μητσοτάκη (Βίντεο)

Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια, κι αυτό φαίνεται να είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Βασιλιάς Κάρολος. Λίγα 24ωρα μετά την πρωτοφανή απρέπεια του βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ να αποφύγει να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Κάρολος φαίνεται να απαντά στην κίνηση Σούνακ, φορώντας μια γραβάτα γεμάτη από ελληνικές σημαίες.

Ο Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας βρέθηκε στο Ντουμπάι, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής για το Κλίμα κατά τη διάρκεια της COP28. Ο Κάρολος είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Ρίσι Σουνάκ και ο τελευταίος έδειχνε φανερά αμήχανος μπροστά στην θέα της γραβάτας με τις ελληνικές σημαίες.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάρολος επιλέγει την συγκεκριμένη γραβάτα, την οποία συνδυάζει με αντίστοιχο ποσέ στα χρώματα της γαλανόλευκης. Την είχε φορέσει πριν από λίγες μέρες, όταν υποδέχτηκε τον ηγέτη της Νότιας Κορέας στην Αγγλία. Εξάλλου, δεν είναι κρυφή η αγάπη που κρύβει ο Βασιλιάς Κάρολος για την Ελλάδα. Έχει ταξιδέψει αρκετές φορές στη χώρα μας και μάλιστα ο πατέρας του, Πρίγκηπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας και Δούκας του Εδιμβούργου, είχε γεννηθεί στο Μον Ρεπό της Κέρκυρας.

“Αδειάζουν” τον Σούνακ για την επίσκεψή του στο Ντουμπάι

Με εξαιρετικά καυστικά σχόλια αναφέρονται για τον Ρίσι Σούνακ τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα η βρετανική Daily Mail δεν έλειψε να αναφέρει ότι έβαλαν τον Σούνακ να καθίσει πίσω και από τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα.

«Ο κ. Σούνακ έμεινε πίσω στην φωτογραφία των ηγετών στη διάσκεψη σήμερα το πρωί. Μάλιστα τον έβαλαν πίσω και από τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα. Ως αρχηγός κράτους, ο βασιλιάς Κάρολος βρισκόταν στην πρώτη σειρά της ομάδας κοντά στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Ο μονάρχης έδωσε κεντρική ομιλία για το περιβάλλον, ένα θέμα για το οποίο έχει κάνει εκστρατεία εδώ και δεκαετίες. Αλλά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ήταν πιο εμφανώς τοποθετημένοι στη μέση».

Με στοιχεία από το Protothema.gr

Σχετικά άρθρα