Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Η υπερπολυτελής θωρακισμένη λιμουζίνα, η “υπόκλιση” του Γεραπετρίτη, τα ντολμαδάκια και το μαντίλι στον λαιμό του Πίνατ

Με μια πολυτελέστατη θωρακισμένη Mercedes λιμουζίνα κατέφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η επιβλητική Mercedes Maybach S 600 Guard που κοστολογείται στα 1,5 εκατομμύρια δολάρια περίμενε τον Τούρκο Πρόεδρο στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκειμένου να τον συνοδεύσει σε όλες τους τις επισκέψεις κατά τη διάρκεια του εξπρές ταξιδιού του στη χώρα μας.

Η “υπόκλιση” Γεραπετρίτη στον Ερντογάν

Αφού συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Ερντογάν κατευθύνθηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου όπου συνάντησε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Βέβαια την παράσταση έκλεψε η κίνηση του Γεραπετρίτη να σκύψει ελαφρά μπροστά στη θέα του Σουλτάνου της Τουρκίας. Τα σχόλια στο twitter πήραν φωτιά και οι χρήστες κατηγόρησαν τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών για την στάση του.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία υπόκλιση αλλά μια ένδειξη σεβασμού στο αξίωμα των δύο Προέδρων που περνούσαν το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου. Μάλιστα, η επίδειξη σεβασμού στους προέδρους των δυο χωρών είναι κάτι που συνηθίζεται και υπακούει στους κανόνες της αστικής ευγένειας που διέπει κάθε τέτοια επίσημη συνάντηση.

Το λουκούλειο γεύμα περιλάμβανε ντολμαδάκια, καλαμαράκια και χαλβά

Με θαλασσινά καλωσόρισαν τον Τούρκο Πρόεδρο στο γεύμα εργασίας του Μεγάρου Μαξίμου. Το μενού περιλάμβανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ντολμαδάκια, ταραμοσαλάτα, ψάρι, καλαμαράκια, χαλβά και φρούτα, εδέσματα πολύ γνωστά στον Ερντογάν.

Το μαντίλι του Πίνατ

Η μασκότ του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πίνατ – ο σκύλος που υιοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκτοτε αποτελεί κάτοικο του πρωθυπουργικού γραφείου – βρέθηκε στην είσοδο προκειμένου να υποδεχτεί μαζί με το… αφεντικό του τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο Πίνατ, κουνώντας χαρούμενος την ουρά του στάθηκε δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και υποδέχτηκε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φορώντας στο λαιμό μια μπαντάνα.

Σχετικά άρθρα