4 μυστικά για ενυδατωμένο δέρμα!

Ο καιρός αλλάζει η διάθεσή μας γίνεται όλο και πιο καλή αλλά τι συμβαίνει με το δέρμα μας; Μήπως ο ήλιος και η άνοδος της θερμοκρασίας έχουν φέρει τα πρώτα σημάδια αφυδάτωσης ; Τι πρέπει να κάνεις για την ενυδάτωση του προσώπου σου και για την προστασία του; Η beauty editor, Έφη Χατζηιγνατιάδου μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της. 

Σας έχω μερικά βήματα με τα οποία θα μπορέσετε να δώσετε μια δροσερή ανάσα στην επιδερμίδα σας!

1. Πρέπει να φροντίσετε η πρωινή ενυδατική σας κρέμα να έχει αντηλιακό δείκτη προστασίας (SPF) αρκετά μεγάλο γιατί ζούμε και σε μια ηλιόλουστη χώρα.

2. Αν νιώθετε το δέρμα σας ξηρό από το κρύο του χειμώνα τότε μάλλον πρέπει να δώσετε λίγο παραπάνω σημασία στην ενυδάτωση. Καλό θα είναι η κρέμα σας να περιέχει υαλουρονικό οξύ και πλούσια σε λιπαρά οξέα.

3.Φυσικά δεν θα πρέπει να αγνοήσετε τον καθαρισμό του δέρματος. Είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας. Βάλτε λίγο καθαριστικό στα χέρια σας και με κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω περάστε όλο το πρόσωπο δύο φορές για να καθαρίσουν όλοι οι πόροι.

4.Η απολέπιση είναι επίσης ένα κομμάτι της προσωπικής σας περιποίησης προσώπου που δεν θα πρέπει να αμελήσετε. Χρησιμοποιείστε ένα απαλό scrub και κάντε 2-3 φορές τη εβδομάδα απολέπιση, επιμένοντας στα σημεία που εντοπίζετε ότι έχουν περισσότερη ανάγκη. Από την πρώτη κιόλας φορά θα νιώσετε ότι το δέρμα σας είναι πολύ πιο απαλό.

Μην ξεχνάτε να κάνετε τα παραπάνω γιατί αυτά τα απλά βήματα είναι που θα δώσουν χαρά στο δέρμα μας!

Σχετικά άρθρα