Αρχική / Μόδα & Ομορφιά / 5 μυστικά για υγιές και όμορφο δέρμα!
5 μυστικά για υγιές και όμορφο δέρμα! thumbnail
Η κατάσταση του δέρματος επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες: Σημαντικό ρόλο παίζουν το κλίμα, η ρύπανση του περιβάλλοντος, η κληρονομικότητα, ο τρόπος ζωής και φυσικά η περιποίηση. Ποιες είναι, λοιπόν, οι γενικές αρχές, που πρέπει ν'ακολουθήσουμε για να περιποιηθούμε εσωτερικά το δέρμα μας; 1. Να αναπνέουμε σωστά. 2.Αργό μάσημα. Όταν τρώτε γρήγορα και λαίμαργα, όσο ελαφρύ κι αν είναι το φαγητό σας, αναγκάζετε το πεπτικό σύστημα να δουλέψει έντονα και προκαλείτε έναν παροδικό αλλά βίαιο ερεθισμό, που δημιουργεί διαταραχές κάτω από την επιδερμίδα. Η αφύσικη και επαναλαμβανόμενη αυτή δραστηριότητα των αγγείων γερνάει πρόωρα το δέρμα. 3. Να προστατεύετε το συκώτι σας, από λίπη, γλυκά, οινοπνευματώδη και, γενικά, απ'όλες τις τροφές, που βλάπτουν παράλληλα και το δέρμα. Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, διαιτητικές υπερβολές και δέρμα "πρώτης ποιότητας" δεν συμβιβάζονται. Επίσης μεγάλη σημασία έχει 4. Η κινητικότητα η σωματική άσκηση προσφέρει γενικότερη ευεξία στον οργανισμό μας που αποτυπώνεται στο πρόσωπο. 5. Η χαλάρωση. Ποτέ μην παραμελείτε την ανάγκη του οργανισμού για ξεκούραση. Το δέρμα μας είναι ο καθρέφτης του, δεν αρκεί μονάχα η εξωτερική περιποίηση, η ισορροπημένη ζωή είναι η καλύτερη είναι το καλύτερο καλλυντικό που έχουμε στα χέρια μας και συνήθως, δεν το αξιοποιούμε.

5 μυστικά για υγιές και όμορφο δέρμα!

Η κατάσταση του δέρματος επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες: Σημαντικό ρόλο παίζουν το κλίμα, η ρύπανση του περιβάλλοντος, η κληρονομικότητα, ο τρόπος ζωής και φυσικά η περιποίηση.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι γενικές αρχές, που πρέπει ν’ακολουθήσουμε για να περιποιηθούμε εσωτερικά το δέρμα μας;

1. Να αναπνέουμε σωστά.

2.Αργό μάσημα. Όταν τρώτε γρήγορα και λαίμαργα, όσο ελαφρύ κι αν είναι το φαγητό σας, αναγκάζετε το πεπτικό σύστημα να δουλέψει έντονα και προκαλείτε έναν παροδικό αλλά βίαιο ερεθισμό, που δημιουργεί διαταραχές κάτω από την επιδερμίδα.

Η αφύσικη και επαναλαμβανόμενη αυτή δραστηριότητα των αγγείων γερνάει πρόωρα το δέρμα.

3. Να προστατεύετε το συκώτι σας, από λίπη, γλυκά, οινοπνευματώδη και, γενικά, απ’όλες τις τροφές, που βλάπτουν παράλληλα και το δέρμα. Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, διαιτητικές υπερβολές και δέρμα “πρώτης ποιότητας” δεν συμβιβάζονται.

Επίσης μεγάλη σημασία έχει

4. Η κινητικότητα η σωματική άσκηση προσφέρει γενικότερη ευεξία στον οργανισμό μας που αποτυπώνεται στο πρόσωπο.

5. Η χαλάρωση. Ποτέ μην παραμελείτε την ανάγκη του οργανισμού για ξεκούραση. Το δέρμα μας είναι ο καθρέφτης του, δεν αρκεί μονάχα η εξωτερική περιποίηση, η ισορροπημένη ζωή είναι η καλύτερη είναι το καλύτερο καλλυντικό που έχουμε στα χέρια μας και συνήθως, δεν το αξιοποιούμε.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X