Ανέξοδες λύσεις για πιτυρίδα και ψαλίδα!

Όπως φροντίζουμε για το σώμα και το δέρμα μας, έτσι θα πρέπει να φροντίζουμε και για τα μαλλιά μας. Ταλαιπωρήστε από την ψαλίδα και την πιτυρίδα; Τώρα σας έχουμε την λύση! Φτιάξτε σπιτικές συνταγές για να καταπολεμήσετε τον εχθρό των μαλλιών σας!

Εάν έχει κανείς ψαλίδα, να μουσκεύει τα άκρα των μαλλιών για μισή ώρα πριν το λούσιμο με καστορέλαιο κάθε φορά όταν λούζεται.

Τα παιδιά παρουσιάζουν συχνά στο δέρμα του κεφαλιού κάτι σαν λέπια (χονδρή πιτυρίδα) που μπορεί να εξαφανιστεί με τον εξής τρόπο:

Πριν από το λούσιμο βάζουμε κάποιο λάδι π.χ. δαφνέλαιο, ελαιόλαδο ή ένα άλλο για μια ώρα στα μαλλιά. Μετά το λούσιμο με σαπούνι ξεπλένουμε καλά και κάνουμε μασάζ με τσάι από φύλλα καρυδιάς (μια χούφτα καρυδόφυλλα σε μισό λίτρο νερό). Αυτό καταπολεμά επίσης τις ψείρες.

Την πιτυρίδα μπορούμε να την εξαφανίσουμε με φυσικό τρόπο:

Βράζουμε 2 κουταλάκια κουκούτσια κυδωνιού σε 1/4 λίτρο νερού και μ’αυτό κάνουμε κάθε μέρα μασάζ. Βοηθάει επίσης το μασάζ με τσάι από εκουίζετο (πολυκόμπι) και κατόπιν αλείφουμε το δέρμα του κεφαλιού με καλό ελαιόλαδο. Ένα άλλο μέσον για πιτυρίδα είναι ένα μείγμα ελαιόλαδου και λαδιού δενδρολίβανου. Καλό επίσης για την πιτυρίδα και δοκιμασμένο είναι το καθημερινό μασάζ με αφέψημα από το φυτό αμύαντο.

Σχετικά άρθρα