Μακιγιάζ για να δείχνουμε νεότερες!

Μπορεί να νομίζετε ότι το μακιγιάζ σας βοηθάει να κρύβετε τις ατέλειες και τα σημάδια του χρόνου, όμως πολλές φορές με τα λάθη που κάνουμε καταφέρνουμε, δυστυχώς, το αντίθετο! Υπάρχουν, ωστόσο, τέσσερις απλές κινήσεις που αν τις ακολουθήσετε, μπορείτε να καλύψετε όλα τα σημάδια του χρόνου  και να φαίνεστε πολλά χρόνια νεότερη!

Γράφει η beauty editor Έφη Χατζηιγνατιάδου

Όλες ψάχνουμε την μαγική συνταγή ώστε να δείχνουμε νεότερες σε όποια  ηλικία και να είμαστε. Αυτή η αναζήτηση μπορεί να γίνει ευκολότερη  ακολουθώντας κάποια απλά βήματα στο μακιγιάζ μας.

1. Αποφύγετε να τονίσετε το κάτω βλέφαρο με μολύβι ματιών γιατί αναδεικνύει τους μαύρους κύκλους και κάνει τα μάτια να δείχνουν  μικρότερα. Και μη φοβάστε τις μεταλλικές σκιές, απλά προτιμήστε ζεστούς  τόνους όπως το ροδακινί, το ροζ και το χρυσό, που φωτίζουν το πρόσωπο.

2. Το highlighter στα ζυγωματικά είναι μπαλαντέρ αν θέλετε να δείχνει πιο νέο το πρόσωπό σας, καθώς αφενός το φωτίζει  αφετέρου  τραβάει την προσοχή προς τα μάτια. Σημαντικό και εδώ να  επιλέξετε την κατάλληλη αποχρωση: στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες  ταιριάζει το ροζ- χρυσό της σαμπάνιας ενώ στις σταρένιες το μπρονζε.

3. Με το πέρασμα του χρόνου, οι τριχούλες των φρυδιών εξασθενούν, γιαυτό είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε και τα φρύδια σας όταν βάφεστε.Τα γεμάτα, πλούσια φρύδια δίνουν την αίσθηση της νεανικότητας, οπότε επιλέξτε μια σκιά στον φυσικό σας τόνο και γεμίστε τα.

4. Ένα πλούσιο χρώμα χειλιών από την παλέτα του ροζ σας κάνει να δείχνετε νεότερη και ο λόγος είναι ο εξής: τα ζωηρά χρώματα με ροζ undertones δίνουν φρεσκάδα στην επιδερμίδα. Ειδικά αν έχετε  ανοιχτόχρωμο δέρμα, ένα τέτοιο κραγιόν σας κάνει να δείχνετε πιο  ξεκούραστη στη στιγμή.

 

Τόσο απλά, με μερικές κινήσεις έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε!

Σχετικά άρθρα