Πρακτικές συμβουλές για ενδυνάμωση της τρίχας!

Σίγουρα, υπάρχουν στη διάθεσή μας ποικίλα προϊόντα για να κάνουμε τα μαλλιά μας να είναι σκληρά ή μαλακά, αν αλλάξουμε τον χρωματισμό τους κ.α. Με όλα αυτά όμως τα μέσα μειώνουμε την ανθεκτικότητα της τρίχας και μεταβάλλουμε την αρχική της μορφή.

Φυσικά δεν μπορούμε και ούτε θέλουμε να στερήσουμε όλα αυτά τα μέσα ομορφιάς, αλλά πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας σε τι δοκιμασία βάζουμε καθημερινά τα μαλλιά μας.

Τα σωστά βήματα για υγιή μαλλιά;

– Κανονικά, θα έπρεπε να λούζουμε τα μαλλιά μας μια φορά την εβδομάδα. Συγκεκριμένα περνάμε δύο φορές σαπούνι ή σαμπουάν και ξεβγάζουμε καλά τουλάχιστον για 3 λεπτά με άφθονο ζεστό νερό και κατόπιν με κρύο για να κλείσουν οι πόροι και να δυναμώσει το δέρμα.

– Εάν είναι δυνατόν να αποφεύγουμε το στέγνωμα με πιστολάκι ή κάσκα και να αφήνουμε τα μαλλιά να στεγνώνουν φυσιολογικά από μόνα τους.

Ποια βότανα κάνουν καλό στην ξανθιά τρίχα; 

Χαμομήλι, Χέννα, Χέννα μαύρη, Αχιλλέα, Πικροκάρυδο

Ποια βότανα είναι ευεργετικά για τις μελαχροινές;

Καρυδιά, Αγγινάρες, Τσουκνίδα, Φασκόμηλο, Δενδρολίβανο.

Ήξερες ότι…

Τα υγιή μαλλιά έχουν μια φωτεινή λάμψη, είναι ευχάριστα στην αφή και διατηρούν το χτένισμα περισσότερο.

Τα διάφορα σαμπουάν που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν σαν χαρακτηριστικό της ποιότητας το πόσο πολύ αφρίζουν. Με αυτό το τρόπο δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι καθαρίζουν τα μαλλιά. Στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Διότι έχουν μια ουσία η οποία δρα σαν λιποδιαλυτικό και στεγνώνει την τρίχα, που έχει σαν αποτέλεσμα να σπάει (η γνωστή σε όλους ψαλίδα), με τη πάροδο του χρόνου.

Οι γιαγιάδες μας παλιά χρησιμοποιούσαν απλό σαπούνι ελιάς και είχαν θαυμάσια λαμπερά μαλλιά.

Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε ένα καλό σαπούνι ελιάς με καλή μυρωδιά (όπως το σαπούνι τύπου Μασσαλίας) και να λούζεσθε με αυτό. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας πολύ καλά, για τουλάχιστον 3 λεπτά και στο τέλος μπορείτε να φτιάξετε το εξής διάλυμα:

Χυμό λεμονιού με νερό ή 2 κουταλιές της σούπας ξύδι σε ένα ποτήρι νερό.

Για το τέλος, μπορείτε να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με εκχυλίσματα βοτάνων (που θα αναφέρουμε παρακάτω) σε δύο κουταλάκια του γλυκού σε 1/4 λίτρο το νερού.

 

 

Σχετικά άρθρα