Όλα όσα είπε η μητέρα της 14χρονης που ήταν θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον 78χρονο παππού της – «Την χάιδευε με τα χέρια σε συγκεκριμένα σημεία»

Η μητέρα, στην ανήλικη κόρη της οποίας ασελγούσε ο 78χρονος πατέρας της και παππούς της μικρής, συνέδεσε και ερμήνευσε κάποιες συμπεριφορές της κόρης της μετά την αποτρόπαια ανακάλυψη. Πιο συγκεκριμένα, διαπίστωσε ότι το παιδί βίωνε έναν εφιάλτη όταν έμενε με τον παππού, καθώς εξέφραζε άρνηση όταν επρόκειτο να περάσει τις διακοπές μαζί του στο χωριό. Ωστόσο, φαίνεται να υποστηρίζει, ότι δεν υπήρξε βιασμός.

Αναλυτικότερα, η μητέρα προέβη στις εξής δηλώσεις και περιέγραψε ένα περιστατικό κατά το οποίο το παιδί έδειξε την απέχθειά του απέναντι στο πρόσωπο του παππού του:

«Εμείς σαν γονείς δεν ξέραμε τίποτα. Η κόρη μου το αποκάλυψε στα ξαδέλφια της πριν από ένα χρόνο. Έτσι το μάθαμε. Αυτό γινόταν απ’ όταν το παιδί ήταν 8-9 χρονών. Έβλεπα πως δεν τον απέφευγε, αλλά συχνά μου έφερνε αντιρρήσεις να πηγαίνει στο σπίτι των παππούδων. Η μάνα μου δεν ήξερε τίποτα. Αν ήξερε, θα τον σκότωνε. Από ό,τι είπε το παιδί πήγε να το «χαλάσει», αλλά του ξέφυγε. Το χάιδευε με τα χέρια σε συγκεκριμένα σημεία. Αν την είχε βιάσει θα ήμουν φυλακή τώρα».

«Το 2022 είχα πάρει καλοκαιρινή άδεια και κατεβάσαμε με τον σύζυγο στο χωριό το παιδί. Όταν την πήρα τηλέφωνο και της είπα πως θα ερχόταν και ο παππούς και θα είστε στο ίδιο δωμάτιο, γιατί δεν υπήρχαν αλλού κρεβάτια, το κορίτσι δεν ήθελε. Το δεύτερο βράδυ που ήταν ο παππούς εκεί, πήγε σε μια φίλη της. Την είδε να κλαίει και της τα είπε όλα».

Οι πρώτες στιγμές με την κόρη της όταν έγιναν οι αποκαλύψεις

«Άνοιξε η γη και με κατάπιε. Δεν ήξερα πώς να του φερθώ του παιδιού μου. Το έβλεπα κι έκλαιγε κι έτρεμε. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ντρεπόμουν να το πάρω αγκαλιά. Δεν ήξερα πώς να του φερθώ. Της είπα “μη στεναχωριέσαι. Ό,τι είναι να περάσουμε θα το περάσουμε οι τρεις μας”».

Η μητέρα του θύματος πήρε τηλέφωνο τον 78χρονο και τον απείλησε ενώ μίλησε και για την δική του αντίδραση.

«Όταν το έμαθα τον πήρα τηλέφωνο και τον απείλησα. Αντί να μου πει “ελάτε να μιλήσουμε”, εξαφανίστηκε. Έφυγε. Ούτε τηλέφωνο να με πάρει ξανά. Μου έδειξε την ενοχή του. Τα αδέλφια μου δεν το πιστεύουν. Κανένα από τα τέσσερα αδέλφια μου δεν με πήρε ένα τηλέφωνο. Ήρθαν μόνο την πρώτη φορά για να μάθουν. Ό,τι είναι, θα το πληρώσει κι ας είμαι το παιδί του».

Το κορίτσι κράτησε κρυφά τα όσα συνέβαιναν για αρκετά χρόνια, μέχρι που πριν ένα χρόνο πήρε την απόφαση να μιλήσει σε κοντινά της πρόσωπα. Έτσι, η μητέρα, ο πατέρας και η γιαγιά πληροφορήθηκαν για τις ενέργειες του 78χρονου.

Ο παππούς της 14χρονης, πλέον, κοπέλας συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Ασφαλείας Κερατσινίου Δραπετσώνας, και αναμένεται να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, ο 78χρονος έρχεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιας πράξης κατ’ εξακολούθηση με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη μεταξύ συγγενών και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σχετικά άρθρα