Εκτέλεσαν με καλάσνικοφ τον επιχειρηματία Γιαλιά στην Μάνδρα – Χωρίς τον σωματοφύλακά του – Η δολοφονία της πρώην συζύγου του με σφαίρα στο κεφάλι το 2018

Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση για τη σύλληψη των εκτελεστών του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, ο οποίος έπεσε νεκρός από 15 σφαίρες και βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα, μόλις 200 μέτρα από την οικία του το απόγευμα της Τετάρτης (7/2).

Για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δράστες κατέβηκαν από τη μηχανή και έριξαν το καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητο του Γιαλιά και του έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί.

Την υπόθεση έχουν αναλάβει αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών και εξετάζουν αν συνδέεται η μηχανή με τη στυγερή δολοφονία.

Κλιμάκια της Ασφάλειας βρέθηκαν χθες στο σημείο της δολοφονίας συγκεντρώνοντας ευρήματα που θα βοηθήσουν στις έρευνες. Το καμένο αυτοκίνητο θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διερεύνηση.

Αυτήκοος μάρτυρας

Ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος χθες το απόγευμα άκουσε τους πυροβολισμούς, ένα «ύποπτο», μαύρο ΙΧ πέρασε με μεγάλη ταχύτητα κοντά από το σημείο της εκτέλεσης.

«Ένα μαύρο αυτοκίνητο, μπήκε μέσα στο στενό το δικό μας. Κάποια στιγμή, πριν γίνει η δολοφονία. Δίχως να κορνάρει, έφυγε αστραπιαία», λέει ο αυτήκοος μάρτυρας και περιγράφει τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν μετά τον πρώτο πυροβολισμό.

Δεν ήταν μαζί του ο σωματοφύλακάς του

Ενώ ο επιχειρηματίας διέθετε προσωπική ασφάλεια, χθες δεν βρισκόταν μαζί του και είναι πολύ πιθανό να το γνώριζαν οι εκτελεστές του.

Η δολοφονία της πρώην συζύγου του με σφαίρα στο κεφάλι το 2018

Η πρώην σύζυγος του Χρήστου Γιαλιά είχε δολοφονηθεί το 2018 από δύο αδέρφια με κίνητρο τη ληστεία. Οι δράστες της είχαν στήσει ενέδρα στην ίδια περιοχή, έξω από το σπίτι της, όπου την σκότωσαν με σφαίρα στο κεφάλι και την λήστεψαν.

Οι δράστες της δολοφονίας της πρώην συζύγου του επιχειρηματία συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυο υποθέσεις δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Ο Χρήστος Γιαλιάς ήταν γνωστός στον χώρο της εστίασης καθώς διατηρούσε επιχείρηση εμπορίου προϊόντων κρέατος με εκατοντάδες εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του, ενώ είχε ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο. Υπήρξε ιδιοκτήτης και παράγοντας του ΑΟ Τρικάλων, του Πανελευσινιακού και του Μανδραϊκού. Ο επιχειρηματίας ήταν επίσης ιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα της φορτοεκφόρτωσης.


Σχετικά άρθρα