Δείτε το βίντεο με τον άνδρα που σκότωσε η αστυνομία επειδή κρατούσε ομήρους σε τρένο στην Ελβετία και οπλοφορούσε με τσεκούρι και μαχαίρι

Η ελβετική αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας 32χρονος Ιρανός, ο οποίος είχε ζητήσει άσυλο στην Ελβετία, κράτησε για σχεδόν τέσσερις ώρες 15 ομήρους σε τρένο ανάμεσα στο Μπολμ και το Ιβερντόν-λε-Μπεν, οπλισμένος με ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι, μέχρι που η αστυνομία εισέβαλε στο τρένο και τον σκότωσε, αργά το βράδυ της Πέμπτης.

«Καθώς ο όμηρος όρμησε με το τσεκούρι του προς την κατεύθυνση της ομάδας παρέμβασης, ένας αστυνομικός χρησιμοποίησε το όπλο του για να προστατεύσει τους ομήρους, χτυπώντας θανάσιμα τον δράστη»

Η αστυνομία είπε ότι είχε ενεργήσει σύμφωνα με την αρχή της αυτοάμυνας.

Απελευθερώθηκαν οι όμηροι

«Οι όμηροι απελευθερώθηκαν όλοι σώοι και αβλαβείς», ανέφερε με σημερινή δήλωσή της η αστυνομία του καντονιού του Βο. «Ο άνδρας που κρατούσε ομήρους τραυματίσθηκε θανάσιμα».

Το βίντεο με τον άνδρα μέσα στο τρένο:

Η εισαγγελία του Vaud ξεκίνησε ποινική έρευνα. «Τα κίνητρα του άνδρα δεν έχουν εξακριβωθεί, ούτε η ψυχολογική του κατάσταση», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Έρικ Καλτενρίντερ.

Οι καταστάσεις με συλλήψεις ομήρων είναι σπάνιες στην Ελβετία, ωστόσο έχουν συμβεί στο παρελθόν σε τράπεζες και επιχειρήσεις. Τον Ιανουάριο 2022, εργαζόμενοι μιας ωρολογοποιίας είχαν συλληφθεί όμηροι και είχαν αναγκασθεί να ανοίξουν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε πολύτιμα μέταλλα.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα