Οι εξελίξεις για το μακελειό στη Γλυφάδα: Ποιο ήταν το πραγματικό κίνητρο του Αιγύπτιου δράστη σύμφωνα με τον ναυτιλιακό αναλυτή – Τι ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρία

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας, όταν ο 76χρονος άνδρας μπήκε από το πάρκινγκ στην εταιρεία και κατευθύνθηκε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της ζήτησε να ξανασκεφτεί την απόφασή της να τον εκδιώξει από το σπίτι, ωστόσο εκείνη δεν άλλαξε γνώμη. Τότε, ο 76χρονος επέστρεψε στο γκαράζ και αφού πήρε μια καραμπίνα, ανέβηκε να σκορπίσει τον θάνατο. «Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους», φέρεται να είπε.

Αφού άνοιξε την πόρτα του γραφείου της εφοπλίστριας, την πυροβόλησε στο χέρι. Εκείνη, έτρεξε να σωθεί και κατευθύνθηκε στο γραφείο του γαμπρού της. Τότε, σκότωσε τον άνδρα αλλά και τον καπετάνιο, Ηλία Κουκουλάρη. Ο καπετάνιος είχε καταφέρει προηγουμένως να τον αφοπλίσει, ωστόσο ο Αιγύπτιος έβγαλε το περίστροφό του και τον πυροβόλησε πισώπλατα. Στη συνέχεια σκότωσε τη Μαρία Καρνέση, πυροβολώντας την στο κεφάλι.

Μετά το αιματοκύλισμα, ο 76χρονος κατέβηκε στο υπόγειο και αυτοκτόνησε. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα.

Μάλιστα υπάρχουν ερωτήματα για το πώς κατέληξαν η καραμπίνα και το περίστροφο στα χέρια του 76χρονου, όπλα τα οποία είναι πολύ παλιά και δεν είναι δηλωμένα.

Φίλος της οικογένειας: «Ο 76χρονος πήγε με τον Σπύρο Καρνέση, το μεγάλο αφεντικό»

Κομβική, σύμφωνα με το ertnews, θεωρείται η κατάθεση της αδελφής της εφοπλίστριας και συνιδιοκτήτριας της εταιρείας, αλλά και του εργαζομένου στον οποίο ο Αιγύπτιος φέρεται να είπε «πάω να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Με έδιωξαν από το σπίτι».

Φίλος της οικογένειας υποστήριξε ότι ο 76χρονος Αιγύπτιος πήρε θέση στην οικογενειακή διαμάχη και τάχθηκε με την πλευρά του Σπύρου Καρνέση.

«Οι άνθρωποι που σκότωσε ήταν άγιοι άνθρωποι. Ο 76χρονος τσαντίστηκε τόσο πολύ γιατί στην ηλικία που είναι τον έδιωξαν, τους θεώρησε υπαίτιους και πήγε να τους σκοτώσει», είπε οικογενειακός φίλος.

«Αυτή η εταιρεία είχε διαμάχη εδώ και χρόνια. Ο 76χρονος ήταν κολλητός και πήγε με τον κ. Σπύρο Καρνέση, το μεγάλο αφεντικό», πρόσθεσε.

Ποιος ήταν ο Αιγύπτιος

Ο Αιγύπτιος ήταν επιστάτης σε όλα τα σπίτια της οικογένειας και είχε φροντίσει ιδιαίτερα τη μητέρα των πέντε αδελφών. Αμειβόταν από την εταιρεία για τις υπηρεσίες του, αλλά όταν πέθανε η γιαγιά της οικογένειας φέρεται να του άφησε ακόμη ένα μεγάλο ποσό. Αυτό είναι κάτι που θα ερευνηθεί.

Μάλιστα, ο Αιγύπτιος φέρεται να υποστήριζε ότι η γιαγιά είχε τάξει να περάσει στην ιδιοκτησία του το σπίτι στη Γλυφάδα, κάτι για το οποίο θα έπρεπε να συναποφασίσει όλη η οικογένεια, αλλά δεν υπήρχε τέτοια συμφωνία.

Την ίδια ώρα, η Μαρία Καρνέση φέρεται να είχε αποφασίσει να τον βγάλει από το σπίτι της Γλυφάδας, και αυτό φέρεται να ήταν και το αντικείμενο του καβγά χθες το πρωί.

«Δεν ήταν η απόλυση που όπλισε τον 76χρονο», λέει ναυτιλιακός αναλυτής

Ο ναυτιλιακός οικονομολόγος Γιώργος Ξηραδάκης μίλησε στην ΕΡΤ για το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα.

«Η Μαρία πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι κι αυτό είναι το κομμάτι το οποίο, βεβαίως, όλοι το καταδικάζουμε. Δεν πρέπει κανείς να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, αλλά έγινε κάτι βαθύτερο. Στον Πειραιά έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν το θεωρούμε το κίνητρο εργατικό, ότι η απόλυσή του όπλισε το χέρι του», ανέφερε.

«Ήταν τόσα χρόνια μέσα στο σπίτι», είπε ο Γιώργος Ξηραδάκης για τον 76χρονο που προκάλεσε το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ενώ πρόσφατα είχε απολυθεί και του είχε γίνει έξωση από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η εταιρεία.

«Έβλεπες τον Σπύρο τον Καρνέση και ήταν πάντα μαζί ο Άρης (ο Αιγύπτιος). Απ’ ό,τι έμαθα, ο άνθρωπος αυτός βοηθούσε και πολύ τη μητέρα των κοριτσιών και του Σπύρου και του Προκόπη. Ήταν ο επιστάτης όλης της οικογένειας. Του έδωσαν ένα διαμέρισμα, πέρα από το οίκημα που είχε στους Πεταλιούς. Είχε και ένα σπίτι στη Γλυφάδα για να μένει και του είχαν τάξει ότι εκεί θα έμενε εφ’ όρου ζωής, μέχρι να φύγει και να επιστραφεί στην οικογένεια», είπε ο ναυτιλιακός αναλυτής.

«Αυτό φάνηκε και πιθανότατα η εύκολη λύση για να πεις ότι όπλισε το χέρι ή το μυαλό του, θόλωσε», συνέχισε ο Γιώργος Ξηραδάκης, τονίζοντας ότι ο 76χρονος επί της ουσίας δεν απολύθηκε.

«Να σοβαρευτούμε κιόλας. Μπορεί να απολύθηκε από μία εταιρεία, αλλά συνέχισε να εργάζεται. Γιατί πώς πήγε στους Πεταλιούς ξανά; Απ’ ό,τι είπαν εκεί και ο δήμαρχος και όλοι, συνέχισε να παίρνει ένα μεροκάματο και να είναι μέλος της οικογένειας. Αλλά η μακαρίτισσα η Μαρία Καρνέση πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει», είπε ο κ. Ξηραδάκης, μιλώντας, εκτός των άλλων, για αμαρτία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ξηραδάκης έκανε λόγο για μια οικογένεια που «για οποιονδήποτε μελετήσει την ελληνική ναυτιλία είναι case study για την επιτυχία του ελληνικού νεύρου που δημιούργησε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής ναυτιλίας», ενώ μίλησε εκτενώς για τα δύο αδέλφια, τον Προκόπη και τον Σπύρο, ο ένας μηχανικός και ο άλλος οικονομολόγος-καπετάνιος, που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση της ναυτιλιακής εταιρίας

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε».

Για τη σχέση εργασίας του Αιγυπτίου με τη ναυτιλιακή η ανακοίνωση τονίζει: «η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ».

Παράλληλα σημειώνεται πως «ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ.16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με απερίγραπτη οδύνη χθες, 12 Φεβρουαρίου 2024, η εταιρία μας και όλα τα στελέχη μας βίωσε μια αδιανόητη τραγωδία, στην οποία ένας κοινός δολοφόνος, χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο γνωστό σε εμάς, εκτέλεσε την Μαρία Καρνέση, τον Αντώνη Βλασσάκη, ιδιοκτήτες και αφεντικά της εταιρίας μας, καθώς και τον ηρωικό Καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη, πολύτιμο και πιστό συνεργάτη μας για δεκαετίες, ενώ από καθαρή τύχη γλίτωσε της ζωή της η Δέσποινα Καρνέση Βλασσάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρίας μας.

Η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε. Επειδή όμως, παρά τις τραγικές στιγμές, ακούγονται διάφορες ιστορίες, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:

Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ. Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση.

Ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πόλλω δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει. Εξάλλου όπως καλώς γνωρίζουμε ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα.

Συνεπώς το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους εργαζόμενους μας τόσο στην ξηρά όσο και στα υπό διαχείριση της εταιρίας μας πλοία ότι η εταιρία μας, υπό την καθοδήγηση της κας Δέσποινας Καρνέση, θα επιβιώσει και μετά από αυτή την εφιαλτική τραγωδία και θα συνεχίσει την λειτουργία της, επιτυγχάνοντας και στο μέλλον τα ίδια λαμπρά αποτελέσματα με το παρελθόν.

Παρακαλούμε όλους να σεβαστούν τη μνήμη του Καπετάν Ηλία Κουκουλάρη, καθώς και των Μαρίας Καρvέση και Αντώνη Βλασσάκη που τελικά -κυριολεκτικά και όχι μόνο μεταφορικά έδωσαν τη ζωή τους για την εταιρία μας και τον ναυτιλιακό μας όμιλο. Να σεβαστούν όλοι επίσης τον πόνο της Δέσποινας που μέσα σε μία στιγμή έχασε τα πάντα από έναν ψυχρό και αμετανόητο δολοφόνο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Καπτάν Ηλία, της Μαρίας και στην κυρία Δέσποινα και τους οικείους τους».

Πηγή: iefimerida

Σχετικά άρθρα