Αυτά είναι τα 6 πιο ενοχικά ζώδια γιατί τα… τρώνε οι τύψεις!

Μπορεί κάποιες φορές να δείχνουν αποφασιστικά, δυναμικά και γεμάτα πίστη στον εαυτό τους. Ωστόσο αυτό είναι μάλλον ένα… προσωπείο για να καλύψουν τις ανασφάλειές τους.

Τα ζώδια αυτά νιώθουν τις περισσότερες ενοχές από όλα τα υπόλοιπα και μάλιστα οι ενοχές αυτές είναι που καθορίζουν και την ζωή τους.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος νομίζει ότι είναι υπεύθυνος για την ευτυχία και την καλοπέραση των άλλων γύρω του. Δεν είναι έτσι όμως… Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Άντε πες το όμως αυτό σε έναν Καρκίνο, που νομίζει ότι πρέπει να τους κάνει όλους χαρούμενους και αν δεν το κάνει θα νιώθει ότι έχει αποτύχει… Το καλό τουλάχιστον στην υπόθεση είναι ότι δεν θα νιώθει ενοχές για πολύ καθώς ξέρει πότε πρέπει να βάλει ένα φρένο στα συναισθήματά του.

Παρθένος

Για εσένα που θεωρείς τον εαυτό σου τέλειο και άψογο σε όλα, είναι λίγο έκπληξη να βλέπεις το ζώδιό σου στην σχετική λίστα. Και όμως… Έχεις ενοχές. Και πολλές μάλιστα. Και τις έχεις κυρίως όταν μπλέξεις σε μια κατάσταση περίεργη, διότι αυτόματα θεωρείς ότι εσύ είσαι αυτός που προκάλεσε όλον αυτό τον χαμό. Νιώθεις ενοχές και μετά περιμένεις να ακούσεις τις κατηγορίες. Όμως, φροντίζεις να έχεις τις απαραίτητες άμυνες για να μπορέσεις να τις αντικρούσεις και να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

Αιγόκερως

Οι δικές σου ενοχές, πολλές φορές «χτυπάνε κόκκινο». Λατρεύεις την οργάνωση στην ζωή σου, θέλεις όλα να λειτουργούν σωστά και φυσικά κάνεις τα απαραίτητα σχέδια για το μέλλον. Όλα στο μυαλό σου είναι δεδομένο ότι θα πάνε βάση σχεδίου. Αν όμως αυτό δεν συμβεί, τότε νομίζεις ότι εσύ φταις γιατί κάπου έκανες λάθος και δεν υπολόγισες σωστά. Το παίρνεις όλο πάνω σου και κανείς δεν σου αλλάζει γνώμη…

Σκορπιός

Μπορεί να ο Σκορπιός να δίνει την εντύπωση του άπονου, αδίστακτου και σκληρού ατόμου, ωστόσο δεν είναι και… τόσο. Είναι αυτό που λέμε πως κάποιες φορές τα φαινόμενα απατούν. Νιώθει και εκείνος ενοχές και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι άλλα ζώδια που εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Το κακό με τον Σκορπιό είναι ότι τα κρατάει όλα μέσα του και τιμωρεί τον εαυτό του. Μάλιστα είναι ο… χειρότερος τιμωρός και είναι αυτοκαταστροφικός. Βέβαια σώζεται γιατί μπορεί να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του.

Ζυγός

Νιώθεις τρομερές ενοχές, αλλά… όχι πάντα. Επιλέγεις το πότε και το γιατί. Μπορεί να κάνεις κάτι πολύ άσχημο και να μην νιώσεις το παραμικρό, όμως μπορεί να κάνεις κάτι που να είναι πταίσμα και να πέσεις να… πεθάνεις και να ζητάς γονατιστός συγγνώμη. Άμα σε πιάσει το αίσθημα της δικαιοσύνης και αισθανθείς ότι άθελά σου αδίκησες κάποιον, τότε θα κάνεις πολύ καιρό για να το ξεπεράσεις.

Ιχθύς

Τρέφεσαι από τις ενοχές. Παραδέξου το! Για ό,τι γίνεται στη ζωή σου, νομίζεις ότι φταις και ότι εσύ έχεις κάνει κάτι κακό. Ακόμα και να δεν έχεις κάνει το παραμικρό, θα βρεις μια αφορμή για να στηρίξεις τις ενοχές σου και να συνεχίσεις να αυτό-τιμωρείσαι. Αυτός είναι ένας πόλεμος που έχεις με τον εαυτό σου. Θα ηρεμήσεις, μόνο αν κάνεις ανακωχή με εσένα τον ίδιο.

Πηγή: www.astrology.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Είναι… επίσημο: Αυτά τα 5 ζώδια «πέφτουν» πιο γρήγορα στην κατάθλιψη

Πώς αντιδρούν τα 12 ζώδια σε περίπτωση σεισμού;

Ξέρεις ποιο είναι το «τοξικό» χαρακτηριστικό σου;

Έτσι θα την κάνεις να… λιώσει από πόθο και ηδονή

Πόσο εύκολα ζητά κάποιος βοήθεια αν τα βρει… σκούρα;

Σε ποια κατηγορία ανήκεις; Στους «αληθινούς» ή στους ψεύτες;

Σχετικά άρθρα