Η μυστηριώδης υπόθεση με την οικογένεια Παλαιοχριστιανών στην Κόρινθο – Στον εισαγγελέα ο 45χρονος Μανώλης – Αγνοούνται τα δύο ανήλικα παιδιά τους – Υποψίες για αιμομιξία

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί ο 45χρονος Μανώλης που συνελήφθη χθες μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., παρουσία εισαγγελέα και κοινωνικών λειτουργών, στην ιδιοκτησία του στην Κόρινθο.

Όπως αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή, η οικογένεια του 45χρονου καθώς και άλλα άτομα, όπως μια νεαρή από την Άρτα, η οποία μάλιστα είναι έγκυος, ζούσαν στην αυτοσχέδια καλύβα και στο «λαγούμι» που είχαν σκάψει που οδηγούσαν σε έναν ιδιότυπο χώρο λατρείας, υπό πρωτόγονες συνθήκες, χωρίς καν τρεχούμενο νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος άντρας είναι δημοτικός υπάλληλος και εδώ και τρία χρόνια πήρε μετάταξη για τον Δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου, όπου εργάζεται με τηλεργασία, μέσω Διαδικτύου.

Πού βρίσκονται τα παιδιά των παλαιοχριστιανών

Τα παιδιά, με εντολή εισαγγελέα, μεταφέρθηκαν την Παρασκευή στη μεγαλύτερη κόρη του 45χρονου, η οποία ζει συμβατικά. Ωστόσο, το Σάββατο υπήρξαν αναφορές ότι τα παιδιά επέστρεψαν στο «λαγούμι» και την Κυριακή έγινε έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., παρουσία εισαγγελέα και κοινωνικών λειτουργών, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και το αν πηγαίνουν σχολείο – ένα ερώτημα στο οποίο αρχικά αρνιόταν να απαντήσει ο πατέρας, αλλά στη συνέχεια, σε μία από τις πολλές του τηλεοπτικές συνεντεύξεις, απάντησε, λέγοντας ότι η απόσταση ήταν μεγάλη, όταν κατ’ επίφαση είναι δωρεάν το σχολείο και άλλα παρόμοια. Ο δικηγόρος του 45χρονου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο iefimerida, ανέφερε ότι ο 15χρονος γιος έχει τελειώσει το δημοτικό σχολείο και υπάρχει και χαρτί που αποδεικνύει ότι έχει εγγραφεί στην πρώτη γυμνασίου.

Χθες κατά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά είναι άφαντα, με τις Αρχές να εικάζουν ότι η οικογένεια φυγάδευσε τα ανήλικα και τη μητέρα τους καθώς είδαν τις αστυνομικές αρχές να πλησιάζουν.

Η Αστυνομία χθες εντόπισε εκεί μόνο τον 45χρονο, τον οποίο αρχικά προσήγαγε και στη συνέχεια τον συνέλαβε, τη νεαρή έγκυο από την Άρτα και τον 15χρονο γιο του Μανώλη, τον οποίο οδήγησαν στο Παίδων.

Η ΕΛ.ΑΣ. από χθες ψάχνει να βρει τα δύο ανήλικα που αγνοούνται, το 13χρονο αγόρι και ένα 6χρονο κοριτσάκι με τη σύζυγο του 45χρονου. Κάποια στιγμή χθες ο Μανώλης φέρεται να είπε ότι τα παιδιά βρίσκονται σε ασφαλές μέρος μαζί με τη μητέρα τους σε συγγενικό σπίτι και συγκεκριμένα στη γιαγιά τους. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. πάντως επεκτείνονται και εκτός Αθηνών.

Στην καλύβα αρχικά την περασμένη Παρασκευή φέρεται να βρέθηκε και ένα βρέφος λίγων μηνών, το οποίο υποστήριξαν ότι είναι της ενήλικης κόρης τους, χωρίς, κατά πληροφορίες, να πουν ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού.

Πιθανότητες για αιμομιξία

Αυτό που ερευνάται είναι το αν είναι δηλωμένα τα παιδιά, οι ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως, κατά πόσον είναι «ορατά» για το κράτος, ενώ έχει δοθεί εντολή από τον εισαγγελέα να ληφθεί και DNA. «Η Αστυνομία θα ζητήσει από τον εισαγγελέα να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να το δούμε», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Σχετικά άρθρα