Οικογένεια Παλαιοχριστιανών: Πώς περιέγραψε ένα από παιδιά τη ζωή στο «λαγούμι» – Τι είπε η καθηγήτρια που έχει βαφτίσει την 6χρονη κόρη της οικογένειας – Στα κρατητήρια ο 45χρονος που δούλευε με τηλεργασία, μέχρι να απολογηθεί και η έρευνα που διέταξε η Κεραμέως για την υπόθεση με την εργασία του

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά της οικογένειας παλαιοχριστιανών από την ορεινή Κορινθία εντοπίστηκαν σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο. Ωστόσο, δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο εάν έχουν εντοπιστεί όλα τα άτομα που ήταν υπό αναζήτηση.

«Η υπόθεση δεν έχει αστυνομικό ενδιαφέρον, αλλά κοινωνικό. Ο πατέρας «αρρώστησε ξαφνικά». Έχει παιδάκια που εμπλέκονται. Η οικογένεια θα μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει αλλά όχι με παιδάκια. Γι΄ αυτό υπήρξε και οξεία παρέμβαση ο εισαγγελέας. Είναι ένα κοινωνικό θέμα, θα πρέπει να εντοπισθούν και οι άλλες ομάδες, που έχουν τον ίδιο τρόπο ζωής. Βρέθηκαν τα παιδιά ήταν σε ένα συγγενικό πρόσωπο», ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας.

«Για το αν είναι δικά του τα παιδιά θα γίνει εξέταση DNA, γιατί ένα μωρό κυοφορείται και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο πατέρας. Δεν απαντάει η γυναίκα για την πατρότητα του παιδιού. Ο “πατριάρχης” λέει πως ζουν στα πρότυπα των Άμις, ή των ρωσικών προτύπων των «παλαιοχριστιανών» της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας».

Ο 45χρονος, μάλιστα, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Μέχρι τότε θα βρίσκεται στα κρατητήρια. Σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια στον νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Τι είπε το ένα από τα 6 παιδιά της οικογένειας για τη ζωή εκεί

Αποκομμένα από τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, υιοθετούν πλήρως όλα όσα τους μαθαίνει ο πατέρας τους. Ακόμα κι αν τη σπηλιά τη βαφτίζει εκκλησία. Αυτή είναι, μεταξύ άλλων, η πραγματικότητα των παιδιών της οικογένειας των παλαιοχριστιανών που ανακαλύφθηκαν στην Κορινθία.

«Ποτέ δεν μου άρεσε το σχολείο. Ήμουν άσχετος. Για κάποιον λόγο με συμπαθούσαν οι δάσκαλοι και μου έβαζαν καλούς βαθμούς» λέει ένα από τα συνολικά 6 παιδιά του 45χρονου που συνελήφθη. Εδώ και τέσσερα χρόνια ζει με την οικογένειά του χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό μέσα σε ένα λαγούμι έξι μέτρα κάτω από τη γη.

Εγκατέλειψε το σχολείο στο δημοτικό

«Από τότε που ήρθαμε εδώ, δεν βλέπουμε πολλούς. Δεν περνάνε άνθρωποι. Κάποιοι λαθροκυνηγοί» λέει το παιδί.  Για διασκέδαση προσφεύγει σε μια σκουριασμένη κούνια, πεταμένα ποδήλατα δίπλα σε ένα σκουπιδότοπο και για συντροφιά ένα σκυλάκι αλυσοδεμένο και τρομαγμένο κάτω από ένα χαρτόνι.

Η Παρασκευή, μητέρα ενός βρέφους, είναι το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας. Περιγράφει πώς επιτέθηκε στους αστυνομικούς με ξύλα όταν τους είδε να περνούν χειροπέδες στον πατέρα της. «Κι εκεί πήρα ένα ξύλο σάπιο και επιτέθηκα στον αστυνομικό και θεώρησα ότι έπρεπε να αμυνθώ. Τώρα γιατί ήρθαν κάτι Ούννοι εδώ πέρα λες και είμαστε πρωτοϊστορική εποχή δεν ξέρω;».

Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος της οικογένειας. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε μετά από εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες μέχρι να αποφασιστεί πού θα μεταφερθεί.

Δικηγόρος πατέρα: Δεν υπάρχει αιμομιξία

«Δεν υπάρχει αιμομιξία» υποστηρίζει ενώ θα ξεκινήσει έρευνα για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Όσον αφορά στον τρόπο ζωής του εντολέα του ισχυρίζεται: «Ήθελε να αλλάξει τον συμβατικό τρόπο της αστικής ζωής».

«Δεν έχει απασχολήσει ποτέ τη δικαιοσύνη, δεν έχει κάνει κακούργημα», πρόσθεσε ο δικηγόρος. Υποστήριξε ότι τα παιδιά είναι ασφαλή με τη μητέρα.

Τι είπε η καθηγήτρια που έχει βαφτίσει την 6χρονη κόρη της οικογένειας:

Ο 45χρονος δούλευε με τηλεργασία

Όπως αποκαλύφθηκε χθες, ο 45χρονος πατέρας είναι υπάλληλος της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Ερέτριας-Αμαρύνθου από τον Νοέμβριο του 2020, ωστόσο, όταν τον αναζήτησε η νέα δημοτική αρχή, διαπίστωσε ότι εργάζεται με τηλεργασία. Σύμφωνα με το έγγραφο μισθοδοσίας του 46χρονου που έφερε στη δημοσιότητα το Star, η μηνιαία αποζημίωση που λάμβανε ήταν 1.018 ευρώ.

«Στείλαμε ένα έγγραφο, το τοιχοκολλήσαμε στην εργασία του αφού πρώτα τον ψάχναμε τηλεφωνικά και δεν τον βρίσκαμε, και μετά τον καλέσαμε με δεύτερο έγγραφο σε απολογία», δήλωσε ο δήμαρχος Ερέτριας Νικόλαος Γουρνής.

Η Κεραμέως διέταξε έρευνα για τον παλαιοχριστιανό που δούλευε με τηλεργασία στον Δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν την υπόθεση. «Έχω ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να διεξαγάγουν έλεγχο προκειμένου να δούμε πού υπηρετεί, με ποιο καθεστώς, στον Δήμο Ερέτριας – Αμαρύνθου της Εύβοιας ο 45χρονος της οικογένειας των παλαιοχριστιανών της Κορίνθου», είπε η υπουργός Εσωτερικών, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου.

Σχετικά με το ότι ο 45χρονος της οικογένειας των παλαιοχριστιανών της Κορίνθου ήταν υπάλληλος του Δήμου Ερέτριας – Αμαρύνθου από το 2020 μετά από μετάταξή του, η υπουργός ανέφερε: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ενισχύουμε το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας, αλλά ταυτόχρονα η κυβέρνηση φροντίζει να εποπτεύεται αυστηρά ο τομέας του ανθρώπινου δυναμικού. Και δράττομαι της ευκαιρίας να ανακοινώσω και στη Βουλή ότι έχω ήδη ζητήσει να διενεργηθεί έλεγχος για την περίπτωση του 45χρονου από την Κόρινθο προκειμένου να δούμε ακριβώς και αναλυτικά τι συμβαίνει στην περίπτωση αυτού του υπαλλήλου, πού υπηρετεί, με ποιο καθεστώς».


Σχετικά άρθρα