Στο νοσοκομείο δύο μαθητές μετά από έντονο ξυλοδαρμό σε σχολείο του Βόλου

Στο Νοσοκομείο του Βόλου χρειάστηκε να μεταφερθούν δύο μαθητές μετά από σοβαρό επεισόδιο ενδοσχολικής βίας που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε σχολικό συγκρότημα της πόλης όπου συστεγάζονται Γυμνάσιο και Λύκειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητής Γυμνασίου σε ένα από τα διαλείμματα μεταξύ των μαθημάτων παραβίασε τις καθορισμένες ζώνες στο προαύλιο του σχολείου και πέρασε στη ζώνη για τα παιδιά του Λυκείου. Μαθητής του Λυκείου που τον είδε του ζήτησε να απομακρυνθεί και ενημέρωσε τον υποδιευθυντή. Η αντίδραση αυτή ήταν που πυροδότησε το σκηνικό έντασης.

Του ζήτησαν εξηγήσεις που «κάρφωσε» τον φίλο τους

Ο μαθητής Γυμνασίου φέρεται να ειδοποίησε δύο εξωσχολικούς φίλους του, οι οποίοι πήγαν στο σχολείο και κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον μαθητή Λυκείου που «κάρφωσε» τον φίλο τους. Οι εξωσχολικοί τον χτύπησαν στο κεφάλι, ενώ χτυπήθηκε στο μάτι και ένας ακόμη μαθητής που προσπάθησε να τους απομακρύνει.

Μετά το συμβάν

Μετά το συμβάν οι δύο εξωσχολικοί τράπηκαν σε φυγή, ενώ στο σχολείο επικράτησε πανικός. Αμέσως μετέβηκαν στο σημείο ο διευθυντής του Λυκείου και οι εκπαιδευτικοί, ενημερώθηκε η διεύθυνση του Γυμνασίου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, ενώ κλήθηκαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η αστυνομία. Πολύ γρήγορα στο σημείο έφτασε το ασθενοφόρο που μετέφερε τους δύο τραυματίες μαθητές στο Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Γίνονταν και προσπάθειες για να ταυτοποιηθούν και να εντοπιστούν τα δύο άτομα που κτύπησαν τους μαθητές.

Γονείς πάντως που τα παιδιά τους φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, γιατί εξωσχολικά άτομα εκτός ωρών μαθημάτων εισέρχονται στον αύλειο χώρο, τονίζοντας πως δεν αποκλείεται να σημειώνονται και παραβατικές συμπεριφορές, όπως η χρήση ουσιών. Σημειώνουν μάλιστα πως κάποιες φορές το πρωί εκπαιδευτικοί εντοπίζουν ακόμη και σύριγγες.

Παράλληλα ζητούν να υπάρχει καλύτερη φύλαξη του σχολικού συγκροτήματος. Σημειώνεται πως στο σχολικό συγκρότημα υπάρχει σχολικός φύλακας.

Ειδοποιήθηκαν οι Αρχές – Στο νοσοκομείο τα δύο παιδιά

Στο σχολείο κλήθηκε ασθενοφόρο για τη μεταφορά των δύο μαθητών στο νοσοκομείο, όπως επίσης και η Αστυνομία. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος ζήτησε από τους διευθυντές των δύο συστεγαζόμενων σχολείων να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου, ενώ διέταξε και τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν παραλείψεις.

«Έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενώ έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Παιδείας», δήλωσε ο κ. Σαβελίδης. Ήδη, κατέθεσαν στην Αστυνομία οι διευθυντές των σχολείων, ενώ θα κληθούν και οι γονείς των μαθητών που τραυματίστηκαν.


Σχετικά άρθρα