Ποιο μακιγιάζ ταιριάζει στο χρώμα των ματιών μου;

Το να επιλέξεις μέσα απ’ την τεράστια ποικιλία σκιών που υπάρχουν στα ράφια των καταστημάτων είναι μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία, αλλά οι ειδικοί μας λένε ότι μπορείτε να βασιστείτε στις αποχρώσεις που ταιριάζουν στο χρώμα των ματιών σας και το αναδεικνύουν καλύτερα. Ανακαλύψτε λοιπόν κι εσείς ποιες αποχρώσεις θα κάνουν τα μάτια σας σαγηνευτικά!

Μπλε μάτια: Επιλέξτε το χρυσό

Καλό θα ήταν να προτιμηθούν ζεστές αποχρώσεις, όπως το τριανταφυλλί, το χρυσό και το σαμπανί, που θα απλωθούν στο καπάκι και θα ζωντανέψουν το μπλε των ματιών σας, ενώ λίγο καφέ-χρυσό ή μπρονζέ στις πτυχώσεις των βλεφάρων θα απαλύνει ιδανικά αυτές τις αποχρώσεις για το βράδυ. Επίσης, μία από τις πιο αγαπημένες τεχνικές για τα μπλε μάτια είναι ένα smoky μακιγιάζ με σκούρα γκρι σκιά.

Καστανά μάτια: Το καφέ είναι το καλύτερο

Οι καστανομάτες είναι οι πιο τυχερές, γιατί όλες οι αποχρώσεις αναδεικνύουν τα καστανά τους μάτια. Για ένα ωραίο αποτέλεσμα, συνδυάστε μια αστραφτερή μπρονζέ σκιά ή μια καφέ στα καπάκια των βλεφάρων και στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων, ώστε να δώσετε την ψευδαίσθηση χρυσών χρωματισμών μέσα στην ίριδα. Για έντονες βλεφαρίδες, βάλτε πρώτα την αγαπημένη σας μαύρη μάσκαρα, κι έπειτα εφαρμόστε και μια μάσκαρα σε μελιτζανί αποχρώσεις, μόνο στις άκρες. Η αλληλεπίδραση των χρωμάτων θα σας φανεί υπέροχη.

Πράσινα μάτια: Το χάλκινο δροσίζει

Εφαρμόστε μία χάλκινη απόχρωση στα καπάκια και στην κάτω σειρά των βλεφαρίδων και έπειτα βρέξτε το πινέλο σας και περάστε το πάνω απ’ το χρώμα για να το υγράνετε. Με αυτόν τον τρόπο θα εντείνετε τόσο τη σκιά όσο και το χρώμα των ματιών σας. Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν τονίζει τα πράσινα μάτια όσο οι αποχρώσεις του μωβ. Αν είστε τολμηρές, εφαρμόστε το πάνω σε όλο το βλέφαρο!

Μελί μάτια: Παίξτε το χαμαιλέοντας

Φορέστε μία κρεμώδη ή γυαλιστερή nude σκιά παρόμοια με το χρώμα της επιδερμίδας σας σε ολόκληρο το καπάκι και τα μελί σας μάτια θα φαίνεται ότι αλλάζουν ελαφρώς χρώματα, ανάλογα με το τι φοράτε. Χρησιμοποιείστε μία χρυσίζουσα σκιά για να δώσετε μια απόχρωση κεχριμπαριού στα μάτια σας, ή αν φοράτε οποιαδήποτε άλλη σκιά, προσθέστε μια κεχριμπαρένια-χρυσίζουσα απόχρωση στο σημείο ακριβώς πάνω απ’ την κόρη του ματιού.

Γκρι μάτια: Επιλέξτε το μπλε

Δοκιμάστε μία καθαρή μπλε σκιά ή και ένα φωτεινό τιρκουάζ μολύβι, ώστε να αναδείξετε όμορφα τα σκληρά γκρι μάτια. Εστιάστε στο να φωτίσετε την περιοχή γύρω απ’ τα μάτια και αποφύγετε τα θολά χρώματα που θα δείχνουν υπερβολικά σε συνδυασμό με τις μαύρες βλεφαρίδες και τα σκούρα φρύδια και μάτια. Απλώστε κονσίλερ στα καπάκια για να φωτίσετε τη βάση και δοκιμάστε φεγγίζοντες μπεζ τόνους ή ένα nude μολύβι στο εσωτερικό χείλος του ματιού.

Σχετικά άρθρα