Χαλαρώστε σώμα και πνεύμα με αρωματοθεραπεία!

Μπουκαλάκια με χρωματιστά υγρά και επιδέξια δάχτυλα υπόσχονται να σας προσφέρουν ευεξία. Δεν είναι το εργαστήριο του δόκτορος Καλιγκάρι. Μάθετε τι είναι.

Η αλήθεια είναι ότι η αρωματοθεραπεία μπορεί να μας βοηθήσει όλους και μάλιστα με πολύ θελκτικό τρόπο. ύστερα από μια συνεδρία θα ακούσετε το σώμα σας, το πνεύμα σας και την ψυχή σας να κραυγάζουν “ευχαριστώ”.

Αρωματοθεραπεία είναι… Τον 20ό  αιώνα και ενώ η χρήση των φαρμάκων από συνθετικές φαρμακευτικές ουσίες είχε γενικευθεί ο Gatefosse, πατέρας της σύγχρονης αρωματοθεραπείας, θεωρώντας ότι τα φάρμακα δεν είναι πάντοτε αθώα αλλά έχουν αρκετές παρενέργειες, αναβίωσε το ενδιαφέρον για τις φυσικές θεραπείες. Στην αρωματοθεραπεία εφαρμόζονται θεραπευτικά οι ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Τα αγνά και σπάνια αιθέρια έλαια που συλλέγονται δρουν αποτελεσματικά σε πολλά προβλήματα. Το άγχος, τα μυοσκελετικά προβλήματα, οι πονοκέφαλοι, η υπερκόπωση βρίσκουν ανακούφιση με την υπεύθυνη χρήση των ευεργητικών ιδιοτήτων των ελαίων.

Τα αιθέρια έλαια είναι αυτά που δίνουν τη χαρακτηριστική μυρωδιά στα βότανα, στα μυρωδικά, στα λουλούδια και στα φρούτα. Εκκρίνονται από ειδικούς αδένες και κύτταρα που βρίσκονται σε διάφορα μέρη του φυτού. Κάθε αιθέριο έλαιο αποτελείται από πολλές οργανικές ενώσεις, η αναλογία των οποίων προσδίδει σε αυτά τις ιδιότητες τους.Εξαιτίας της μεγάλης διεισδυτικότητάς τους μπορούν να φθάσουν ως τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Χρησιμοποιούνται, πάντοτε διαλυμένα, για εισπνοές, για μπάνια και επιθέματα και κατά κύριο λόγο για μασάζ. Τα γνήσια αιθέρια έλαια είναι φυσικές ουσίες τις οποίες ο οργανισμός δέχεται ευνοϊκά. Στην αγορά υπάρχουν και νοθευμένα ή και συνθετικά αιθέρια έλαια που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες και άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες και τα οποία έχουν πολύ μικρή αποτελεσματικότητα. Τα αγνά και φυσικά έλαια είναι ακριβότερα και εξαιρετικά ευαίσθητα. Αλλοιώνονται και ταγκίζουν εύκολα όταν εκτεθούν στο ηλιακό φως ή στη ζέστη και για τον λόγο αυτόν πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος και σε σκούρα γυάλινα μπουκάλια. Καθένα από τα αιθέρια έλαια έχει διαφορετικό δείκτη εξάτμισης. Τα έλαια που ενεργούν σχεδόν άμεσα είναι αυτά που εξατμίζονται μέσα σε λίγα λεπτά και αναζωογονούν τον νου και το σώμα.

Η τεχνική. 

Για να έχει αποτελεσματικότητα το μασάζ στην αρωματοθεραπεία πρέπει αυτός που το ασκεί να έχει δεξιοτεχνία και γνώσεις. Το σωστό μασάζ, που γίνεται με τέχνη και με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων, τονώνει τις λειτουργίες όλων των οργάνων του σώματος – του δέρματος, των μυών, των νεύρων, των αδένων – και με την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου υποβοηθάται η απόρριψη των τοξινών από το σώμα. Ο θεραπευτής με βάση το ιστορικό και το πρόβλημά σας φτιάχνει ένα κατάλληλο μείγμα από διάφορα αιθέρια έλαια. Παίρνει μια μικρή ποσότητα λαδιού και την απλώνει μεθοδικά πάνω στο σώμα με τις κατάλληλες κινήσεις των χεριών που διαγράφουν κύκλους, ανάποδα τρίγωνα και ευθείες. Πόνοι και πιασίματα από το γυμναστήριο, πονοκέφαλοι και άγχος θα σας εγκαταλείψουν πάραυτα.

Πηγή: ΒΗΜΑGΑΖΙΝΟ

Σχετικά άρθρα