Χώρισε το σύζυγό της, μετά την τραυματική εγκεφαλική βλάβη που υπέστη, για να γίνει κηδεμόνας του και πλέον τον φροντίζει μαζί με το νέο της σύντροφο – Δείτε το βίντεο με τη συγκινητική ιστορία που αποτελεί παράδειγμα αληθινής αγάπης, ανθρωπιάς και καλοσύνης

Το 2008, η Kris Armstrong, ενώ οδηγούσε, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα και ο συνομιλητής της τής ζήτησε να σταματήσει. Τότε ήρθαν στα αυτιά της τα νέα που θα άλλαζαν για πάντα τη ζωή της 23χρονης τότε: ο σύζυγός της, Μπράντον Σμιθ, είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα.

“Δεν ήταν σε θέση να μου πουν αν ήταν ζωντανός ή όχι”, δήλωσε η ίδια. “Όταν μου τηλεφώνησαν, είχαν περάσει ήδη περίπου επτά ώρες από το ατύχημα”.

Οι δύο τους είχαν παντρευτεί μόλις δύο χρόνια νωρίτερα – όταν και οι δύο ήταν 21 ετών. Οι δύο τους γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν 16 ετών και εκείνος 15. Εκείνη ήξερε ότι ήθελε οικογένεια – και το ίδιο και εκείνος.

Αλλά αυτό το σχέδιο ανατράπηκε απότομα. Οι γιατροί προσπαθούσαν να του σώσουν τη ζωή, και όταν έφτασε στο νοσοκομείο, είχε πέσει σε κώμα.

“Ήταν σε κώμα και δεν ξέραμε πότε -ή αν- θα ξυπνούσε και τι θα συνέβαινε”, μοιράστηκε η Κρις Άρμστρονγκ.

Μόλις ο Μπράντον ξύπνησε από το κώμα

Όταν ξύπνησε δύο μήνες αργότερα, ο Μπράντον που γνώριζε είχε χαθεί. Είχε μετατραυματική αμνησία και χρειαζόταν πλέον συνεχή φροντίδα.

“Η μνήμη του, από την οποία πραγματικά ποτέ δεν βγήκε πλήρως… ήταν περίπου 10 δευτερόλεπτα. Τότε ήταν που έγινε πραγματικά ξεκάθαρο ότι από σύζυγος έγινα φροντιστής”, είπε η Armstrong.

Όταν κάποιος έχει μια σοβαρή τραυματική εγκεφαλική βλάβη σε μεγάλο βαθμό, χάνεις αυτόν τον άνθρωπο, αλλά κερδίζεις κάποιον καινούργιο”, είπε. “Και μου πήρε πολύ καιρό να το συνειδητοποιήσω αυτό”.

Στράφηκε στον Θεό και ζήτησε καθοδήγηση. Εξακολουθούσε να θέλει μια οικογένεια, αλλά θα ήταν αδύνατο να το κάνει αυτό με τον Μπράντον. Θα ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που θα έπαιρνε ποτέ.

“Είχα δώσει όρκους ότι θα ήμουν μαζί του σε αρρώστια και υγεία, και το πήρα πολύ σοβαρά αυτό”, δήλωσε η Armstrong. “Δεν έμεινα παντρεμένη μαζί του, αλλά ήθελα να τον φροντίζω”.

Έσπασε η καρδιά της σε ένα εκατομμύριο κομμάτια, καθώς ξεκίνησε τη διαδικασία να γίνει νόμιμος κηδεμόνας του, παίρνοντας διαζύγιο. Ήξερε όμως ότι ήταν το καλύτερο άτομο για να τον φροντίσει, οπότε το έδειξε στο δικαστήριο κάνοντας τα πράγματα που έκανε πάντα.

“Τον πήγαινα στα ραντεβού. Τον υποστήριζα”, είπε. “Τον επισκεπτόμουν σχεδόν καθημερινά. Φρόντιζα τα οικονομικά ζητήματα και διαχειριζόμουν όλη την υγειονομική του περίθαλψη, το Medicaid, το Medicare, όλα αυτά”.

Σε μια από τις τελευταίες ακροάσεις, ο δικαστής της έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση.

“Με ρώτησε: ‘Τι θα κάνετε αν κάποτε αποκτήσετε οικογένεια; Θα μπορέσουμε να φροντίσουμε τον Μπράντον; Τι θα συμβεί τότε;” είπε. “Της είπα, ‘Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει'”.

Ως αποτέλεσμα, ο Μπράντον έμεινε με δραματικά μειωμένες πνευματικές και σωματικές ικανότητες και δεν ήταν σε θέση να φροντίσει τον εαυτό του. Μετά από χρόνια φροντίδας του Μπράντον ως σύζυγός του, η Κρις αποφάσισε ότι έπρεπε να προχωρήσει στη ζωή της, αλλά δεν ήθελε να τον εγκαταλείψει. Έτσι, τον χώρισε και στη συνέχεια κατέθεσε έγγραφα για να γίνει νόμιμη κηδεμόνας του.

Η γνωριμία με το νέο της σύντροφο, James Armstrong και η από κοινού φροντίδα του Μπράντον

Τίποτα δεν άλλαξε – ούτε καν όταν γνώρισε τον James Armstrong το 2014, που τότε ήταν ανύπαντρος πατέρας με ένα μικρό παιδί. Το πρώτο πράγμα για το οποίο του μίλησε ήταν ο Μπράντον.

Η Κρις με τον νέο σύντροφό, Τζέιμς

“Έχω έναν πρώην σύζυγο τον οποίο φροντίζω και είναι μέρος της ζωής μου”, θυμάται να του λέει. “Αλλά αν ενδιαφέρεσαι να βγεις μαζί μου, αυτό είναι κάτι που έρχεται μαζί με εμένα”.

Ο 36χρονος James Armstrong έχει αναλάβει την φροντίδα από κοινού με την σύζυγό του, του πρώην άντρα της ο οποίος υπέστη βαριά εγκεφαλική βλάβη μετά από ένα φριχτό τροχαίο και ζουν όλοι μαζί.

“Δεν με ενόχλησε καθόλου”, είπε ο Τζέιμς. “Μου κίνησε περισσότερο την περιέργεια γιατί ήξερα ότι η Kris είχε καλή καρδιά”.

Όταν ο Μπράντον και ο Τζέιμς συναντήθηκαν για πρώτη φορά, η Κρις θυμήθηκε ότι ο Μπράντον ρώτησε τον Τζέιμς αν ήθελε να πάμε για μια μπύρα. Αυτό πυροδότησε την ελπίδα για να εξελιχθεί η σχέση της.

“Φυσικά, αυτό με έκανε ευτυχισμένη”, είπε. “Το ότι ο Μπράντον έχει ηρεμήσει και είναι εντάξει με το να είναι μέρος της οικογένειάς μας όπως είναι, είναι εξαιρετικά σημαντικό”.

Ένα χρόνο αργότερα, η Kris και ο James παντρεύτηκαν και ο Brandon είχε έναν νέο προστάτη. Περισσότερο από μια δεκαετία μετά το ατύχημά του, η αγάπη για τον Μπράντον έχει αυξηθεί μόνο με τα μικρά παιδιά του ζευγαριού, τα οποία χαίρονται τον χρόνο που περνούν με τον “θείο Μπράντον” τους.

“Τους αρέσει να αγκαλιάζονται μαζί του στον καναπέ όταν αράζει”, δήλωσε ο Armstrong. “Υπάρχει πολλή αγάπη – πολλή αγάπη εκεί”.

Είναι μια αγάπη χωρίς όρους που έχει συγκινήσει και άλλους ανθρώπους. Όταν η Άρμστρονγκ άρχισε να μοιράζεται για πρώτη φορά την ιστορία της οικογένειάς τους στο TikTok, έγινε viral – δημιουργώντας εκατομμύρια προβολές.

“Ζούμε την ιστορία, αυτό το είδος της μοναδικής οικογενειακής κατάστασης για περίπου 15 χρόνια”, είπε. “Και διαπίστωσα ότι όταν συναντώ ανθρώπους, όταν μοιράζομαι την ιστορία μου και μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες, είναι ένας τρόπος να συνδεθούμε. Είναι ένας τρόπος να μοιραστούμε την ελπίδα“.

Κάνουν τα πάντα μαζί

Η οικογένεια της Κρις

«Δεν είναι μόνο η αγάπη για εκείνη, είναι και η αγάπη για τον Μπράντον», δήλωσε ο Τζέιμς στο CBS Mornings.

«Μας χρειάζεται. Χρειάζεται ανθρώπους που τον αγαπούν».

Μαζί το ζευγάρι κάνει τα πάντα με τον Μπράντον, από το να τον αλλάζει και να τον κάνει μπάνιο, μέχρι να τον ταΐζει και να τον πηγαίνει στα ιατρικά ραντεβού. Η Κρις και ο Τζέιμς είναι στο πλευρό του Μπράντον σε κάθε βήμα του.

«Νομίζω ότι η σωματική του βοήθεια προς τον Μπράντον είναι το ένα κομμάτι. Το γεγονός ότι τον αλλάζουμε μαζί, μπορώ να το κάνω μόνη μου, αλλά είναι πολύ, πολύ δύσκολο», παραδέχτηκε η Κρις.

Μια διαφορετική οικογένεια – Δώρο αγάπης

«Ο Τζέιμς με βοηθάει, αυτό είναι ένα τέτοιο δώρο αγάπης», πρόσθεσε.

Η ιδιόμορφη οικογένεια περιλαμβάνει επίσης τα παιδιά του Τζέιμς και της Κρις, τα οποία λατρεύουν τον Μπράντον και τον αποκαλούν «θείο» τους.

Παρά τη ζωή που δημιούργησαν μαζί, ο Τζέιμς δήλωσε ότι θα τα εγκατέλειπε όλα σε μια στιγμή αν υπήρχε μια ευκαιρία για τον Μπράντον να αναρρώσει, αναφέρει το ρεπορτάζ της New York Post.

«Είπε ότι αν συμβεί κάποια θαυματουργή θεραπεία για τους ανθρώπους με εγκεφαλική βλάβη και ο Μπράντον μπορεί να θεραπευτεί, είπε ότι θα ήθελα να είσαι μαζί του, ήσουν μαζί του πρώτα», είπε η Κρις, αποκαλύπτοντας τα λόγια του νυν συζύγου της.

«Δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί, αλλά μόνο το γεγονός ότι… είσαι ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος, πραγματικά είσαι», είπε στον Τζέιμς στη συνέντευξη στο αμερικανικό CBS Mornings.

Ο Τζέιμς υποστηρίζει ότι κάνει απλώς αυτό που θεωρεί σωστό. «Κάνω ό,τι μου λέει η καρδιά μου», είπε.

Η αγάπη του Τζέιμς για τον Μπράντον είναι τόσο βαθιά, που είπε ότι θα εξακολουθούσε να τον φροντίζει ακόμη και αν η Κρις δεν ήταν πλέον κοντά του για να το κάνει η ίδια. «Της είπα επίσης ότι αν της συμβεί κάτι ή πεθάνει θα παλέψω για την κηδεμονία του», δήλωσε ο Τζέιμς.

Ο Μπράντον πλέον ζει σε γηροκομείο, αλλά η Κρις και ο Τζέιμς τον επισκέπτονται τακτικά και τον φροντίζουν γιατί θα είναι για πάντα μέλος της οικογένειας.


Σχετικά άρθρα