Δώσε στα φρύδια σου το τέλειο σχήμα!

Τα φρύδια παίζουν πρωταρχικό ρόλο στον τομέα της ομορφιάς καθώς προβάλλουν και αναδεικνύουν το βλέμμα και το σύνολο των χαρακτηριστικών ενός προσώπου.

Γράφουν οι Σταυρούλα Μαρινοπούλου και Άσπα Κωνσταντοπούλου

Η αποτρίχωση των φρυδιών πρέπει να γίνεται ανά τακτά διαστήματα έτσι ώστε να διατηρούμε πάντα το σχήμα που έχουμε δώσει, αφαιρώντας απλά τις νέες περιττές τρίχες.

Για να πετύχετε το κατάλληλο σχήμα φρυδιών για το πρόσωπό σας ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί τόσο στο μήκος όσο και στο πάχος. Το μήκος του φρυδιού πρέπει να ξεκινά από την εσωτερική γωνία του ματιού (1), με μία ανοδική πορεία που το υψηλότερο σημείο της καμπύλης του να αντιστοιχεί ακριβώς πάνω στη θέση της κόρης του ματιού (2) και να τελειώνει λίγο πιο έξω από την εξωτερική γωνία (3) του ματιού ή ακριβώς εκεί που τελειώνει το μάτι (4).

Να μην ξεχνάτε!

Δεν πρέπει να αλλοιώνουμε τελείως τη γραμμή τους παρά μόνο να επιδιορθώνουμε και να υπογραμμίζουμε την κίνησή τους. Τα υπερβολικά αποτριχωμένα φρύδια με την λεπτή τοξοτή γραμμή να θυμάστε πως ανήκουν στο παρελθόν… Οι νέες τάσεις της μόδας επιτάσσουν φαρδιά φρύδια που υπογραμμίζουν και αναδεικνύουν το βλέμμα δίνοντας έτσι ένα νεανικό και φυσικό αποτέλεσμα.

Με τη χρήση ενός ειδικού μολυβιού φρυδιών, πάντα κοντά στην απόχρωση τους για φυσικό αποτέλεσμα και με κοφτές λεπτές γραμμές γεμίζουμε τυχόν προβληματικές περιοχές για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αντίστοιχο φυσικό αποτέλεσμα δίνουν και οι σκιές φρυδιών τοποθετώντας μικρές ποσότητες στα σημεία που θέλουν γέμισμα.

Τips

– Αφαιρούμε τις τρίχες τραβώντας τες από την ρίζα με τη φορά που φυτρώνουν.
-Αφαιρούμε τυχόν περιττές τρίχες από το πάνω μέρος του φρυδιού και από τα πλάγια για ένα καθαρότερο σχήμα.
– Αποφεύγουμε τις υπερβολές καθώς αν αποτριχωθεί λάθος σημείο θα δημιουργηθούν κενά.
– Να ακολουθείτε μια νοητή γραμμή αποτρίχωσης ξεκινώντας από το εσωτερικό σημείο προς τα έξω καθώς οι λάθος και μηχανικές κινήσεις αφαιρώντας τρίχες δεξιά και αριστερά θα έχουν αποτέλεσμα ένα ακαθόριστο σχήμα.

Και να θυμάστε… 

Για να είστε σίγουρες για τις τρίχες που θα αφαιρέσετε, πριν την αποτρίχωση, μπορείτε με ένα άσπρο μολύβι να σχεδιάσετε πάνω στο φρύδι το σχήμα που θέλετε να δώσετε με μεγάλη ευκολία!

 

Σχετικά άρθρα