Πεντικιούρ χωρίς έξοδα, στο σπίτι!

Ήρθε ο καιρός να δείξουμε τα όμορφα πόδια μας! Τι λες για ένα επαγγελματικό πεντικιούρ στο σπίτι χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ; Ακολούθησε τα βήματα που σου παρουσιάζουμε και το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

Από την beauty blogger, Έφη Χατζηιγνατιάδου

 

 

 

 

 

Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

Βήμα 1: Άπλωσε πάνω στα νύχια σου είτε λαδάκι είτε μια ενυδατική κρέμα, αυτή που συνήθως φοράς στο σώμα σου. Μπορείς ακόμη και να βάλεις conditioner μαλλιών! Σκοπός είναι να μαλακώσουν τα πετσάκια για να μπορέσεις να τα αφαιρέσεις μετά ευκολότερα.

Βήμα 2: Γέμισε μια λεκανίτσα με χλιαρό νερό και μια κουταλιά μαγειρική σόδα. Η τελευταία βοηθά να μαλακώσουν οι σκληρύνσεις. Βύθισε τα πόδια σου για 10-15 λεπτά. Αν είναι Κυριακή ή μια μέρα που έχεις παραπάνω χρόνο στην διάθεσή σου, μπορείς να παρατείνεις τον χρόνο!

Βήμα 3: Σκούπισε με μια πετσέτα απαλά και αφαίρεσε τα σκληρά σημεία με μια ράσπα τρίβοντας προς μια κατεύθυνση. Οι κινήσεις σου πρέπει να είναι ήπιες για να μην τραυματίσεις το δέρμα σου.

Βήμα 4: Κόψε τα νύχια σου τετράγωνα και όχι πλάγια γιατί μεγαλώνοντας ενδέχεται να μπουν στο δέρμα.

Βήμα 5: Με το ειδικό εργαλείο ή ξύλινα sticks σπρώξε τα πετσάκια προς τα κάτω και αφαίρεσε τα με ένα πενσάκι. Αν τα χέρια σου δεν πιάνουν μπορείς να προσπεράσεις το τελευταίο βήμα.

Βήμα 6: Χρησιμοποιώντας μια χοντρή χάρτινη λίμα, λίμαρε τα νύχια σου ακολουθώντας επίσης μια συγκεκριμένη φορά ώστε να μη φθείρεις την κεράτινη στοιβάδα.

Βήμα 7: Άπλωσε σε ένα βαμβάκι, ασετόν και καθάρισε την επιφάνεια των νυχιών σου από την ενυδατική κρέμα. Πρέπει οπωσδήποτε να το αφαιρέσεις καλά αλλιώς το βερνίκι δεν θα απλωθεί όπως πρέπει.

Βήμα 8: Με ένα buffer τρίψε τα νύχια σου και τα πλαϊνά.

Βήμα 9: 
Ανάμεσα στα δάχτυλά των ποδιών σου πέρασε ένα στριμμένο χαρτομάντιλο ώστε να μη λερωθούν όταν τα βάψεις. Εκτός, αν έχεις το ειδικό διαχωριστικό.

Βήμα 10: Άπλωσε μια διάφανη βάση και έπειτα το χρώμα της επιλογής σου δύο φορές. Προσοχή: Άφησε ένα πόντο από τα πλαϊνά. Έτσι, δε θα λερώσεις την επιδερμίδα σου και τα νύχια σου θα δείχνουν πιο μακριά και περιποιημένα.

Βήμα 11: Για μεγαλύτερη λάμψη αλλά και για να διαρκέσει το χρώμα περισσότερο, ολοκλήρωσε με ένα top coat.

Βήμα 12: Τέλος, με λίγο ασετόν πάνω σε μια μπατονέτα ή ένα μικρό πινελάκι καθάρισε τα σημεία που έχουν λερωθεί.

Σχετικά άρθρα