Αρχική / Παιδί / Οικονομική κρίση: Ένα παιδί μετρά τα χρέη…
Οικονομική κρίση: Ένα παιδί μετρά τα χρέη... thumbnail

Οικονομική κρίση: Ένα παιδί μετρά τα χρέη…

Μια μικρή αναγνώστριά μας, μας λέει τον προβληματισμό της. 


Είμαι 11 ετών και η μητέρα μου είναι άνεργη και ο πατέρας μου παίρνει 500 ευρώ τον μήνα και δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Είμαστε και 2 αδέρφια εγώ είμαι κορίτσι και ο αδελφός μου είναι 20  ετών, πού να τα βγάλουμε πέρα;


Απευθύναμε τον προβληματισμό σου, στον συνεργάτη μας ψυχολόγο, ψυχοθεραπευτή κύριο Δημήτρη Κατσαρό.Το «κλειδί» για τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες δυσκολεύονται οικονομικά είναι αν μη νιώσουν βάρος. Το μόνο που πρέπει να σκέφτονται είναι ότι πρέπει να μεγαλώσουν, τα οικονομικά προβλήματα και η επίλυσή τους είναι για τους ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει και παράγουν κάποιο έργο. Το παλικάρι που είναι 20 ετών θα μπορούσε να ασχοληθεί με εθελοντικές εργασίες που σε κάθε δήμο υπάρχουν. Ίσως με αυτόν τον τρόπο μπορέσει όχι μόνο να τονώσει την αυτοπεποίθησή του αλλά και να δικτυωθεί, να αποκτήσει κοινωνικές επαφές και να μπει στη λογική της εργασίας σιγά- σιγά. Ο εθελοντισμός είναι η πρώτη φάση για να βρει κάποιος εργασία και να αποκτήσει μια πρώτη αμοιβή σταδιακά.


Η μικρή αναγνώστρια πρέπει να σκεφτεί ότι δεν μπορεί να παράγει κάτι για να φέρει εισόδημα στην οικογένεια στην ηλικία που βρίσκεται. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να σκέφτεται ότι πρέπει να μεγαλώνει καλά γιατί αν είναι η ίδια καλά τότε και η οικογένειά της θα είναι. Αυτή είναι η δική της προσφορά για να νιώσει καλύτερα η οικογένειά της. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X