Τι προβλήματα μπορώ να έχω στη μέση με την πάροδο του χρόνου; thumbnail
"Καλησπέρα σας. θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με τη μέση. Ποιες εκφυλιστικές αλλοιώσεις εμφανίζονται στη μέση με την πάροδο του χρόνου? Ελπίζω να με ενημερώσετε σχετικά. Ευχαριστώ πολύ."

Τι προβλήματα μπορώ να έχω στη μέση με την πάροδο του χρόνου;

Αναγώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα:


"Καλησπέρα σας. θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με τη μέση. Ποιες εκφυλιστικές αλλοιώσεις εμφανίζονται στη μέση με την πάροδο του χρόνου? Ελπίζω να με ενημερώσετε σχετικά. Ευχαριστώ πολύ."Την απάντηση μας έδωσε ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, Χειρουργός- Ορθοπαιδικός:
Οι εκφυλιστικές αλλιώσεις που εμφανίζονται στην σπονδυλική στήλη με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αφορούν είτε στους μεσοσπονδυλίους δίσκους, είτε στις αρθρώσεις που συνδέουν τους σπονδύλους μεταξύ τους.
Σε ότι αφορά στους μεσοσπονδυλίους δίσκους, η εκφύλιση ξεκινά με αφυδάτωση του δίσκου που μπορεί να προχωρήσει σε απώλεια του ύψους του και εντέλει σε κήλη,η οποία με τη σειρά της να πιέσει κάποιο νεύρο.Οι αρθρώσεις μεταξύ των σπονδύλων υπόκεινται φθορά στο χόνδρο με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται οστεοαρθρίτιδα, με δημιουργία- εκτός των άλλων- και υπερτροφικού οστού στην περιοχή (οστεόφυτα) που μπορέι να προκαλέσει και το φαινόμενο της σποδυλικής στένωσης, που είναι η απώλεια του χώρου που κανονικά καταλαμβάνουν ο νωτιαίος μυελός και οι νευρικές δομές της ιππουρίδας στην χαμηλή οσφυική χώρα.


 
[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X