Διώξτε μια για πάντα την ευρυαγγεία από τα πόδια!

“Γεια σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της ευρυαγγείας στα πόδια; Τι πρέπει να κάνω;” Μαρία

Απευθύναμε το ερώτημά σας στην συγγραφέα και γευσιγνώστρια, Μαίρη Παναγάκου η οποία πάντα θα σας συμβουλεύσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με βότανα από την φύση τα οποία βοηθούν σε κάθε πρόβλημα.

Α’ στάδιο θεραπείας

Βότανα: Κράταιγος, θυμάρι

 Σε 1 1/2 λίτρο νερό εμφιαλωμένο ρίχνετε από 1 φλιτζάνι τσαγιού κράταιγο και θυμάρι και τα βράζετε για 1 περίπου ώρα. Σουρώνετε και τοποθετείτε σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο. Πίνετε κάθε πρωί ένα φλιτζάνι τσαγιού, για 2 μήνες. Σταματάτε για 1 μήνα και συνεχίζετε για 1 χρόνο τη θεραπεία. Θα δείτε μεγάλη διαφορά.

Β’ στάδιο θεραπείας

Βότανα: Τριφύλλι, φασκόμηλο, λουΐζα

Σε 1 1/2 λίτρο εμφιαλωμένο νερό ρίχνετε από 1 φλιτζάνι τσαγιού από το κάθε βότανο και τα βράζετε για 45 λεπτά. Τα σουρώνετε και τοποθετείτε στο ψυγείο σε γυάλινο μπουκάλι. Πίνετε 1 φλιτζάνι καφέ 3 φορές την ημέρα μετά το φαγητό πάντα. Δεν βλάπτει ακόμη και αν το πίνετε για μήνες ή και χρόνια. Αντίθετα, καθαρίζει το αίμα, αποτοξινώνεται ο οργανισμός, προσφέρει πολλές βιταμίνες και προλαμβάνεται η πήξη του αίματος.

Γ’ στάδιο θεραπείας

Βότανα: Αγριμόνιο, κόκκινο κρασί

Ρίχνετε σε 1 1/2 λίτρο κόκκινο αρετσίνωτο κρασί, 1 ποτήρι του νερού αγριμόνιο και το βράζετε για 40 λεπτά. Το σουρώνετε και το αφήνετε να γίνει χλιαρό. Βουτάτε ένα πετσετάκι βαμβακερό και κάνετε κομπρέσες στο μέρος που είναι οι κιρσοί, όσες φορές αντέχετε, αλλά κρατώντας το διάλυμα πάντοτε χλιαρό. Κάθε φορά αφήστε για λίγα λεπτά την κομπρέσα επάνω στούς κιρσούς. Επαναλαμβάνετε την θεραπεία 3 φορές την εβδομάδα επί 1 μήνα συνέχεια, 3 φορές τον χρόνο.

Δ’ στάδιο θεραπείας:

Μαζεύετε 2 ποτήρια πευκοβελόνες, τις πλένετε καλά και τις βράζετε σε 1 1/2 λίτρο απεσταγμένο νερό. Μόλις πάρει βράση, το σουρώνετε και με το ζεστό αυτό υγρό κάνετε εντριβές και μασάζ από πάνω προς τα κάτω, στα μέρη όπου υπάρχουν κιρσοί.

Σχετικά άρθρα