Εύκολη μινεστρόνε με μπέικον και μακαρόνια

<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: small;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: small;">8 φέτες μπέικον</span><br /><span style="font-size: small;">3 κλωνάράκια σέλερι</span><br /><span style="font-size: small;">6-7 κλωναράκια μαϊντανό</span><br /><span style="font-size: small;">2 καρότα</span><br /><span style="font-size: small;">3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο</span><br /><span style="font-size: small;">2 φύλλα δάφνης</span><br /><span style="font-size: small;">4 κουταλιές της σούπας ξίδι</span><br /><span style="font-size: small;">Ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">Αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">Φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small;">100 γραμμάρια παρμεζάνα</span><br /><span style="font-size: small;">50 γραμμάρια μπέικον</span><br /><span style="font-size: small;">1.500 ml ζωμός κoτόπουλου</span><br /><span style="font-size: small;">200  γραμμάρια άσπρα φασόλια</span><br /><span style="font-size: small;">200 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι</span><br /><span style="font-size: small;">3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: small;">2 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη</span><br /><span style="font-size: small;">2 ντομάτες</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: small;">Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.</span><br /><span style="font-size: small;">Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε με 1 λίτρο νερό.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτουμε την μία σκελίδα σκόρδου, το ένα κρεμμύδι ολόκληρο κρεμμύδι, ένα φύλλο δάφνης και 1 κλωναράκι δεντρολίβανο.</span><br /><span style="font-size: small;">Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες, άν σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και αφαιρούμε τα μυρωδικά.</span><br /><span style="font-size: small;">Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε το σκόρδο.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Σε ξύλο κοπής κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, το κολοκυθάκι και τις ντομάτες σε κύβους.</span><br /><span style="font-size: small;">Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανό.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά.</span><br /><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε τα καρότα, τις ντομάτες, το σέλερι και τον ζωμό.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.</span><br /><span style="font-size: small;">Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το ζυμαρικό που επιλέξαμε, τα φασόλια και βράζουμε για 8-10 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: small;">Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ξίδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Σοτάρουμε το μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια, να ξεροψηθεί.</span><br /><span style="font-size: small;">Τέλος πασπαλίζοντας τριμμένη παρμεζάνα και μπέικον.</span><br /><br /><br /><span style="font-size: small;">Σερβίρουμε με <strong>τραγανό ψωμί με παρμεζάνα και δεντρολιβανο!</strong></span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα