Ιδιαίτερη σαλάτα με ροζ γκρέιπφρουτ, αβοκάντο, ρόδι και λουλούδια νεροκάρδαμου

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (4 μερίδες)

  • 2 ροζ γκρέιπφρουτ
  • 2 μεγάλα αβοκάντο
  • 24 φύλλα φρέσκου μωβ βασιλικού ή κανονικός βασιλικός
  • 1 μεγάλο ρόδι
  • Αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό κρασί
  • ¼ φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μελάσα ρόδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο σουμάκι
  • 6 έως 8 φρέσκα άνθη νεροκάρδαμου

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Ξεφλουδίζετε τα γκρέιπφρουτ με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρώντας όλο το εξωτερικό. Κόβετε ανάμεσα στις μεμβράνες σε μεμονωμένα τμήματα και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με τυχόν χυμούς.
  2. Χωρίστε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρώντας τη φλούδα και τα κουκούτσια. Κόψτε τα σε λεπτές φέτες και προσθέστε τα στο μπολ με τον βασιλικό.
  3. Κόψτε το ρόδι σταυρωτά. Κρατώντας το μισό με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω πάνω από το μπολ, χτυπήστε την πίσω πλευρά μέχρι να βγουν όλοι οι σπόροι, και στη συνέχεια επαναλάβετε με το άλλο μισό.
  4. Αλατίστε κατά βούληση και ανακατέψτε ελαφρά.
  5. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και τη μελάσα ροδιού και αλατίστε. Ανακατέψτε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ.
  6. Μοιράζετε σε ατομικά πιάτα, πασπαλίζετε με σουμάκι και γαρνίρετε με άνθη νεροκάρδαμου.

Jonathan Lovekin and Andrew Testa for The New York Times

Σχετικά άρθρα