11 μύθοι και αλήθειες για την ομορφιά!

1. Η χρήση lip balm ξεραίνει περισσότερο τα χείλη.

ΣΩΣΤΟ (σε μερικές περιπτώσεις)

Οι εθισμένοι στο lip balm μπορούν να βεβαιώσουν ότι όσο περισσότερο το χρησιμοποιούν τόσο περισσότερο το χρειάζονται. Αν και η κάμφορα, η μέντα και το οινόπνευμα που είναι συστατικά που μπορεί να περιέχουν τα lipbalms οδηγεί καμιά φορά σε ξηρότητα και ενόχληση στην πραγματικότητα οι εθισμένες απλώς έχουν συνηθίσει την απαλή και λαμπερή αίσθηση του lip balm στα χείλη τους και τίποτε παραπάνω. Για να αποφύγουμε την ξηρότητα των χειλιών, το μυστικό είναι να τσεκάρουμε τα συστατικά του προϊόντος και να θυμόμαστε να μην γλείφουμε τα χείλη μας. Το σάλιο μπορεί να τα ξηράνει και αυτό δεν είναι μύθος.

2. Πρέπει να αλλάζουμε σαμπουάν γιατί τα μαλλιά μας το συνηθίζουν.

ΛΑΘΟΣ

Καμία έρευνα δεν έχει αποδείξει ότι πρέπει να αλλάζουμε το σαμπουάν μας ακόμη και αν είμαστε ικανοποιημένες με αυτό. Αυτό που έχει μετρηθεί και είναι γεγονός είναι πως η βιομηχανία των σαμπουάν έχει τους πιο άστατους πελάτες. Αυτό όμως στην πραγματικότητα συμβαίνει για ψυχολογικούς λόγους και όχι από τα αποτελέσματα που μπορεί να δει ένας καταναλωτής από ένα προϊόν, αφού χωρίς αμφιβολία ένα προϊόν που χρησιμοποιείται κάτω από τις ίδιες συνθήκες, έχει τα ίδια αποτελέσματα.

3. Δεν μπορούμε να μυρίσουμε το άρωμα μας.

ΣΩΣΤΟ

Παράξενο αλλά αληθινό. Αυτό μπορεί να το βεβαιώσει καθένας που μπήκε μέσα σε ασανσέρ και κόντεψε να πεθάνει από ασφυξία εξαιτίας ενός super εύοσμου συνανθρώπου του. Φορώντας το ίδιο άρωμα κάθε μέρα μπορεί να αναπτύξουμε ένα είδος ανοσίας και αδυναμίας να το μυρίσουμε.Αυτό συχνά μας οδηγεί στο να βάζουμε περισσότερο απ’ όσο χρειαζόμαστε και να γινόμαστε δυσάρεστοι στους γύρω μας. Ένας ψεκασμός στους καρπούς, στο εσωτερικό των αγκώνων και στον λαιμό είναι πάντα αρκετό για να μπορέσουν οι γύρω να μυρίσουν και να αντέξουν το άρωμα σου.

4. Το να χρησιμοποιούμε mascara μακροπρόθεσμα κάνει τις βλεφαρίδες μας να σπάνε.

ΛΑΘΟΣ

Η προηγμένη τεχνολογία των σημερινών μάσκαρα με τα ενυδατικά έλαια και κεριά έχει κάνει τις βλεφαρίδες μας περισσότερο να τις χρειάζονται παρά πρέπει να τις αποφεύγουν. Η αρχή ίσχυε παλαιότερα.

5. Πρέπει να χρησιμοποιούμε αντιγηραντικές κρέμες πάνω από την ηλικία των 30.

ΛΑΘΟΣ

Το δέρμα κάθεμιας μας είναι διαφορετικό όπως και τα δακτυλικά μας αποτυπώματα. Κάποια μπορεί να δει τις πρώτες γραμμές στα σαράντα και άλλη στα είκοσι. Αυτές οι διαφορές μπορούν να εξηγηθούν από την γενετική αλλά και από τον τρόπο ζωής μας. Πάντως ο κύριος ένοχος στο 80% των περιπτώσεων είναι η ηλιακή ακτινοβολία και η έκθεση μας σε αυτήν. Επίσης δεν είμαστε ποτέ αρκετά νέες  για να μην χρησιμοποιούμε αντηλιακό.

6. Η σοκολάτα ενισχύει τα σπυράκια

ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ

Αν και δεν μας αρέσει να είμαστε αγγελιοφόροι κακών ειδήσεων οι μανιώδεις της σοκολάτας καλό θα ήταν να κάνουν λίγο κράτη. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μελέτη που να συνδέει άμεσα την σοκολάτα με την ακμή, όμως υπάρχει η υποψία πως οι γρήγορες μεταβολές του σακχάρου στο αίμα μας μπορούν να προκαλέσουν ακμή. Συνεπώς καλό θα ήταν να κόψουμε όλες τις πηγές κατεργασμένα σάκχαρα και να προτιμούμε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

7. Όταν αφαιρούμε μια άσπρη τρίχα, εμφανίζονται πολλές περισσότερες.

ΛΑΘΟΣ

Ίσως αυτός ο μύθος να προκλήθηκε από το γεγονός  ότι όταν μια  άσπρη τρίχα εμφανίζεται στο κεφάλι μας ή διπλανή έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για να κάνει το ίδιο.

8. Χρησιμοποιούμε ατμό για να ανοίγουν οι πόροι μας

ΛΑΘΟΣ

Οι πόροι είναι αινιγματικό πράγμα και πολλές από εμάς αναρωτιούνται για την ύπαρξη και τον σκοπό τους ενώ ταυτόχρονα φοβούνται ότι μπορούν απρόβλεπτα να ανοίξουν ή να κλείσουν αλλά και να μεγαλώσουν. Να ξεκαθαρίσουμε όμως τα πράγματα. Όσο οι πόροι μας δεν έχουν μύες ούτε ο ατμός ούτε το κρύο νερό μπορεί να τους κάνει να ανοίξουν ή να κλείσουν. Στο μόνο που βοηθά ο ατμός είναι στο να χαλαρώσει όση σκόνη έχει συγκεντρωθεί..

9. Το ξύρισμα κάνει τις τρίχες ακόμη δυνατότερες

ΛΑΘΟΣ

Τα ξυραφάκια μπορεί να έχουν κακή φήμη αλλά αποδεικνύεται πλήρως αστήρικτη. Το ξύρισμα δεν έχει καθόλου να κάνει με το πόσο πολλές, οι χοντρές γίνονται οι τρίχες μας. Το πιο έντονο τσίμπημα που νιώθουμε όταν οι τρίχες αρχίζουν να μεγαλώνουν και να φαίνονται είναι γιατί το ξυράφι της κόβει παράλληλα με την επιδερμίδα και για αυτό η αίσθηση είναι εντονότερη.

10. Οι αντιρυτιδικές κρέμες δεν λειτουργούν

ΛΑΘΟΣ

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το 71% των γυναικών δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα των αντιριτιδικών κρεμών. Ίσως αυτή η άποψη να έχει μείνει από την εποχή των γιαγιάδων μας. Για την γενιά μας πάντως, που έφτασε τόσο κοντά στο Άγιο Δισκοπότηρο της κοσμετολογίας, αυτό δεν ισχύει. Το μυστικό είναι να ψάχνουμε τα σωστά συστατικά στις κρέμες που χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν πολλές παράμετροι όπως τα ενεργά συστατικά κάθε προιόντος, πόσο σταθερά είναι αυτά (ώστε να ξέρουμε πόσο μπορούν να διατηρηθούν στο ράφι) και πόσο μπορούν να εισχωρήσουν στο δέρμα που είναι το πιο δύσκολο κομμάτι.

11. Το δέρμα μας είναι καθαρό όταν μας τραβάει

ΛΑΘΟΣ

Αυτός ο μύθος πρέπει να είναι τόσο παλιός όσο και η άποψη πως το τσιγάρο κάνει καλό στην υγεία μας. Αν το δέρμα μας τραβάει ή νιώθουμε άβολα με οποιονδήποτε τρόπο χρησιμοποιούμε λάθος προιόν καθαρισμού ή το παρακάνουμε.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα