Πως θα πετύχουμε τις γυαλάδες στο μακιγιάζ;

Τις θαυμάσαμε αρχικά στα πρόσωπα των μοντέλων στα περιοδικά μόδας. Έπειτα οι celebrities τις προτίμησαν στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις και μόλις είδαν ότι «πέτυχε η συνταγή» τις λάνσαραν και στις εξόδους τους. Ο λόγος για τις γυαλάδες λοιπόν, που εμείς ως common women φοβόμαστε να υιοθετήσουμε στο μακιγιάζ μας, θεωρώντας ότι μόνο ένας επαγγελματίας μπορεί να τις αποδώσει σωστά. Σε αυτό υπάρχουν μια αλήθεια και ένα ψέμα. Η αλήθεια έγκειται όχι σε κάποια ιδιαίτερη τεχνική που χρειάζονται οι γυαλάδες, αλλά στα πολλά «αστεράκια» – προσοχή στις εξαιρέσεις…

Γνωρίζοντας όμως η καθεμιά μας την επιδερμίδα μας και τα χαρακτηριστικά μας μπορούμε να πούμε ότι γινόμαστε οι πιο καλοί make up artists του εαυτού μας! Θα τις τολμήσουμε λοιπόν;

Τι προσφέρουν οι γυαλάδες στο make up.

Η απόλυτη τάση για να δείχνουμε φρέσκες, και πάνω απ΄ όλα… «φυσικές, οι γυαλάδες μας προσφέρουν αυτή την αντανάκλαση θα έκανε το φυσικό φως στο πρόσωπό μας. Πιο απλά, καταφέρνουν να δώσουν βάθος και ένταση στα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

Πώς θα το πετύχουμε.

Το πιο βασικό για να κάνουμε όμορφες γυαλάδες στο πρόσωπό μας είναι η διάφανη βάση. Δεν πρέπει να φαίνεται «στόκος» η επιδερμίδα μας. Για αυτό το λόγο αγοράζουμε ένα ειδικό make-up σε υγρή μορφή, είτε για μεγαλύτερη οικονομία, παίρνουμε μια ενυδατική κρέμα και την αναμειγνύουμε με μια μπεζ σκιά. Στη συνέχεια, απλώνουμε κανονικά το make-up μας, και με ένα πινέλο, προσθέτουμε τη γυαλάδα στα κόκαλα Για να καταφέρουμε η βάση μας να μην είναι βαριά πρέπει ό,τι και να κάνουμε με τα πινέλα, στη συνέχεια να ταμπονάρουμε πάντα με τα δάχτυλά μας, ώστε να φεύγει το περιττό υλικό. Τέλος, φοράμε κανονικά το ρουζ μας και από πάνω με το πινέλο μας βάζουμε το προϊόν που έχουμε επιλέξει τοπικά, στα ζυγωματικά μόνο (!) πάνω στο κόκκαλο. Είναι λάθος να βάλουμε στο μέτωπο, γιατί απλά θα φαίνεται σαν λιπαρό.

Tips

– Για να κάνουμε γυαλάδες υπάρχουν ειδικά προϊόντα στη αγορά που μπορούμε να βρούμε είτε σε μορφή loose powder είτε σε compact μορφή!
– Σε όμορφα χείλη και μύτη περνάμε στο τέλος μία φορά από πάνω τους το πινέλο αφού τελειώσουμε με τις γυαλάδες στα ζυγωματικά. Στα χείλη, το σημείο είναι ακριβώς εκεί που κάνουν την καρδιά, στο μέσο του άνω χείλος.
– Λίγη γυαλάδα μπορούμε να βάλουμε στο εσωτερικό του ματιού για να δείχνουμε πιο φρέσκες, καθώς και λίγη γυαλάδα στο πιγούνι και λίγη, κάθετα επάνω στην μύτη μας. Η γυαλάδα στην μύτη την κάνει να φαίνεται πιο ίσια.

Αστεράκια (*) – Εξαιρέσεις

* Ποτέ δεν κάνουμε γυαλάδες όταν έχουμε μικρά σπασίματα, ρυτιδούλες και σημάδια από ακμή. Είναι απαγορευτικό.

** Αν έχουμε λιπαρό δέρμα δεν κάνουμε γυαλάδες στη μύτη και στο πιγούνι, καθώς είναι από τα πρώτα σημεία που βγαίνει η λιπαρότητα ή ο ιδρώτας. Άλλωστε το τελευταίο που θέλουμε είναι να δώσουμε την αίσθηση ότι έχουμε βαφτεί πολύ!

 

Πηγή: fashionaddicted.gr

Σχετικά άρθρα