5 λάθη που γερνάνε το πρόσωπο!

Ποιοι είναι οι λόγοι που μια πράξη γίνεται καθημερινή συνήθεια; Μπορεί να είναι ευκολία ή αμέλεια, ίσως το συνήθιζε παλιότερα κάποιος δικός μας άνθρωπος και έχει μείνει στο υποσυνείδητο μας ως κάτι που πρέπει και είναι καλό να κάνουμε. Αν οι συνήθειες αυτές όμως σχετίζονται με την υγεία της επιδερμίδας μας, τότε θεωρούνται καταστροφικές.

Λάθη προς αποφυγή

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που έχουν αντίκτυπο στην ομορφιά και την υγεία της επιδερμίδας:

Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα

Στρώματα επί στρωμάτων προϊόντων περιποίησης, όσο ακριβά και προηγμένης τεχνολογίας κι αν είναι, δεν σου εξασφαλίζουν καλύτερο αποτέλεσμα. Όπως ακριβώς ισχύει και για το μακιγιάζ και τα αρώματα, ποσότητα μεγαλύτερη από την ενδεδειγμένη, μπορεί ακόμα και να βλάψει το δέρμα, προκαλώντας του ορατό ερεθισμό ή και άλλα προβλήματα όπως φράξιμο των πόρων, δημιουργία σμήγματος κλπ.

Χρήση σαπουνιού για το πρόσωπο

Μπορεί ο καθαρισμός του δέρματος να γίνεται εύκολα και γρήγορα με το σαπούνι, όμως η όποια ευκολία δεν αντισταθμίζει την ξηρότητα που προκαλεί στην επιδερμίδα. Το σαπούνι, όσο καλής ποιότητας κι αν είναι, αφαιρεί το φυσικό υδρολιπιδικό φιλμ του δέρματος. Αντ’ αυτού, συστήνεται η χρήση ενός απαλού υγρού καθαρισμού.

Περιποίηση προσώπου μια φορά την ημέρα

Αν καθαρίζεις ανελλιπώς το δέρμα σου το πρωί, αλλά είσαι πιο ελαστική με τη φροντίδα του το βράδυ, αναθεώρησε τώρα! Ο βραδινός καθαρισμός είναι εξίσου απαραίτητος, γιατί αφαιρεί από το δέρμα το βάρος (από ρύπους, νεκρά κύτταρα) όλης της ημέρας.

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Μην ξεχνάς πως είναι βασικό συστατικό του ανθρώπινου σώματος και η έλλειψη του αντανακλάται σε όλα τα όργανα και κυρίως στο δέρμα, που είναι και το μεγαλύτερο σε μέγεθος. Πίνε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να κρατάς τον οργανισμό σου καλά ενυδατωμένο. Αν αγνοείς αυτήν την πλευρά της φροντίδας της επιδερμίδας σου, καμιά κρέμα δεν θα μπορέσει να επανορθώσει τη ζημιά.

Αδιαφορία για την αντηλιακή προστασία

Εκτός από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία, όπως οι δερματικοί καρκίνοι, δεν πρέπει να ξεχνάς πως η φωτογήρανση αποτελεί βασικό παράγοντα φθοράς του δέρματος, συχνά σημαντικότερο ακόμα και από την ηλικία.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:

Αφιέρωσε 10 λεπτά

Πολύ συχνά συμβαίνει να είσαι ασυνεπείς απέναντι στις «υποχρεώσεις» της ομορφιάς σου και στη ρουτίνα που απαιτείται, λόγω έλλειψης χρόνου. Η λύση είναι απλή, αλλά ταυτόχρονα πολύ αποτελεσματική. Αναθεώρησε τις συνήθειες σου υιοθετώντας ένα μίνι σύστημα περιποίησης με λίγα βασικά προϊόντα το οποίο μπορεί να γίνει μέσα σε 10 λεπτά, πρωί και βράδυ. Όσο για τις πιο περίπλοκες μεθόδους (μάσκες, πίλινγκ, ειδικούς καθαρισμούς) εφάρμοζε τις ως κάτι πιο ιδιαίτερο. Κράτησε τις για μια κούρα ομορφιάς του Σαββατοκύριακου ή για μια σπέσιαλ περιποίηση στα χέρια των ειδικών!

Πηγή: fashionaddicted.gr

Σχετικά άρθρα