Πως επιλέγουμε τη σωστή απόχρωση Make up;

Η βάση είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία ενός ολοκληρωμένου μακιγιάζ. Για να έχετε σωστό αποτέλεσμα θα πρέπει να δίνει την εντύπωση ότι εξαφανίζεται ολοκληρωτικά πάνω στην επιδερμίδα σας.

Αν βρί­σκεστε σε ένα κατάστημα καλλυντικών, απλώστε λίγο προϊόν στο σαγόνι σας και στη συνέχεια κοι­τάξτε το πρόσωπο σας σε έναν καθρέφτη, στο φως της ημέρας. Αν είναι δύσκολο να διακρίνετε το προϊόν, τότε αυτή είναι η σωστή απόχρωση. Αν η βάση φαίνεται πάνω στην επιδερμίδα σας δοκιμάστε κάποια άλλη. Μη δοκιμάζετε τις αποχρώσεις των βάσεων στον καρπό σας. Ο λαιμός και το σαγόνι είναι οι καλύτερες περιοχές για να βρείτε το χρώμα που σας ταιριάζει.

Φροντίστε να δοκιμάζετε τις βάσεις στο φως της ημέρας, αν είναι δυνατόν μπροστά σε ένα παρά­θυρο. Μερικές φορές, στα καταστήματα καλλυντικών το φως είναι ακατάλληλο και μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σας να φαίνεται πιο κίτρινη απ’ ό,τι στο φυσικό φως. Για να βρείτε την σωστή απόχρωση, ψάξτε αρκετή ώρα και κάντε πολλές δοκιμές στο δέρμα σας μέχρι να είστε από­λυτα ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα υπό διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

Σήμερα, καλύτερες θεωρούνται οι βάσεις στους τόνους του κίτρινου, που σύμφωνα με τους περισσότερους μακιγιέρ είναι το πιο κολακευτικό χρώμα για την επιδερμίδα. Μην επιλέγετε ποτέ πιο σκούρα απόχρωση με την ελπίδα ότι θα φαίνεστε πιο μαυρισμένες και πιο υγιείς. Λόγω της βαριάς σύστασης των περισσότερων βάσεων δεν θα έχετε φυσικό αποτέλεσμα. Μπορείτε αν θέλετε να φοράτε ένα ελαφρώς χρωματισμένο ενυδατικό προϊόν, το οποίο είναι ελαφρύ και διακριτικό.

Συμβουλές σχετικά με την απόχρωση

Για να επιλέξετε την κατάλληλη απόχρωση, δοκιμάστε το χρώμα της βάσης χαμηλά στα μάγουλα, ακριβώς πάνω από το περίγραμμα του σαγονιού. Επιλέξτε τρεις αποχρώσεις βάσεων που να είναι κοντά στο φυσικό σας χρώμα. Εφαρμόστε την κάθε μία απ’ αυτές ξεχωριστά, αφήνοντας χρόνο να αντιδράσει με τα επίπεδα οξέων του δέρματος σας και μετά κοιτάξτε το χρώμα σε φυσικό φως. Η απόχρωση που εξαφανίζεται στο πρόσωπο σας είναι η σωστή.

Η βάση που σας ταίριαζε το χειμώνα μπορεί το καλοκαίρι να φαίνεται ωχρή και ακατάλληλη. Θα χρειαστείτε λοιπόν μία βάση με πιο ελαφριά σύσταση και πιο διακριτική απόχρωση.

Πηγή: makigiaz.blogspot.gr

Σχετικά άρθρα