Πώς θα φύγει η ακμή;  thumbnail

Πώς θα φύγει η ακμή;

Αν δεν είσαι στην εφηβεία και ξαφνικά φούντωσες από σπυράκια, τρία είναι τα τινά…


α) Οι ορμόνες σου κάνουν κάποιο πάρτυ στο οποίο δεν είσαι καλεσμένη.Κάνε έναν πλήρη ορμονολογικό έλεγχο ώστε να αποκλείσεις κάποια διαταραχή που προκαλεί ο θυρεοειδής σου ή πολυκυστικές ωοθήκες.


β) Έβγαλες ένα σπυράκι, που είτε επειδή το πείραξες είτε επειδή η μοίρα έτσι το θέλησε, η περιοχή μολύνθηκε και αυτό τώρα πολλαπλασιάζεται-σου έφερε παρέα!


γ)Περνάς περίοδο στρες και το σώμα σου αντιδρά.


Καλά μέχρι εδώ. Πώς θα φύγει η ακμή; 


 


Με μια άκρως φυσική συνταγή! Η λύση βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σου! Σήκω τώρα από τον καναπέ, άνοιξε το μέλι, πάρε ένα φλιτζανάκι του καφέ ή άλλο μικρό σκεύος, ρίξε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και αρκετή κανέλα. Ανακάτεψε τα μέχρι να έχεις ένα μείγμα, μια ομοιογενή πάστα.


Αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια, δηλαδή το πόδι της χήνας, άπλωσε την πάστα στην προβληματική περιοχή, ή και σε όλο σου το υπόλοιπο πρόσωπο. Κράτησε το για τουλάχιστον 15 λεπτά, εκτός κι αν αρχίσει να σε καίει. Αν σε καίει, απλά ξεβγάζεις νωρίτερα.


Για να το αφαιρέσεις, ξέπλυνε απαλά το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό. Μην τρομάξεις αν όταν αφαιρεθεί το μίγμα το πρόσωπο σου είναι ελαφρώς κόκκινο.Σε μισή ώρα το αργότερο θα έχει επανέλθει.


Στην περίπτωση που αισθάνθηκες ελαφρύ κάψιμο, την επόμενη φορά, βάλε λιγότερη κανέλα. Κάνε την ίδια μάσκα μία φορά την εβδομάδα. Όποια κι αν είναι η αιτία, θα δεις αποτέλεσμα. Αν είχες κάποια μόλυνση, με τη δεύτερη εφαρμογή θα έχεις ξεχάσει τι θα πει ακμή.


Το μέλι και η κανέλα είναι φυσικά προ’ι’όντα, βρώσιμα, δεν μπορούν να σε βλάψουν, παρά μόνο ευεργετούν. Το μέλι έχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση.


Ακόμη, μπορείς να κάνεις την ίδια συνταγή, αλλά με πολύ λίγη ή καθόλου κανέλα, και να αφήσεις τη μάσκα για 2 ώρες.[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X