«Η πιο ευάλωτη στιγμή μου ήταν όταν εκδηλώθηκα στη μητέρα μου για τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου» – Τι εξομολογήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Άννα Δρούζα και τι αποκάλυψε η μητέρα του για τον ίδιο;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, βρέθηκε καλεσμένος στην πρεμιέρα της εκπομπής της Άννας Δρούζα, «Όσα δε λέμε», στο OPEN και αποκάλυψε πτυχές του εαυτού του που πολλοί από εμάς ίσως να μην γνωρίζαμε.

Στέφανος Κασσελάκης και Άννα Δρούζα

«Το πιο βαθύ ένστικτο ήταν ότι μπορώ να αντέξω τα πάντα»

«Η οικογένειά μου ένιωσε την προδοσία από ένα φάσμα προσώπων που ξαφνικά ξέχασαν πόσο τους είχε βοηθήσει. Ήταν ένα πολύ σκληρό και τραυματικό μάθημα που με έχει στιγματίσει», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Το πιο βαθύ ένστικτο ήταν ότι μπορώ να αντέξω τα πάντα. Όταν ξέρεις ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και το αντέχεις και ότι βασίζεσαι σε λίγο κόσμο, είναι κάτι που δημιουργεί μια σκληράδα, μια ανθεκτικότητα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εάν πετύχω σε αυτό το οποίο κάνω, πολλές καριέρες παραδοσιακών πολιτικών θα τελειώσουν»

Για το πολιτικό του σχέδιο σημείωσε:

«Η πραγματικότητα είναι ότι εάν πετύχω σε αυτό το οποίο κάνω, πολλές καριέρες παραδοσιακών πολιτικών θα τελειώσουν. Αλλάζει όλο το παιχνίδι. Το τι πάει να πει κομματικός σωλήνας, το τι πάει να πει ρουσφέτια, τι πάει να πει ξύλινος λόγος. Ξαφνικά θα είναι ένα νέο πεδίο, πολύ πιο δημοκρατικό για το πώς μπορεί κάποιος να μπει στην πολιτική και πολύ πιο αποδοτικό επειδή θα υπάρχει λογοδοσία. Λογοδοσία μέσα σε ένα σύστημα το οποίο δεν επιβραβεύει το να είσαι ένα παπαγαλάκι για κάποιον».

«Πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε θεός σε κάποιον που έχει πίστη, μπορεί να αντλήσει δύναμη από την πίστη του»

Σχετικά με τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις ανέφερε:

«Ναι, βεβαίως και πιστεύω. Πιστεύω ότι μου δίνει δύναμη. Αλλά πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε θεός σε κάποιον που έχει πίστη, μπορεί να αντλήσει δύναμη από την πίστη του. Δηλαδή δεν πιστεύω ότι επειδή εγώ είμαι χριστιανός, ο άλλος που δεν είναι χριστιανός έχει λιγότερη πίστη από εμένα. Και μάλιστα θα ήθελα στη δημοκρατία μας να μπορεί η Πολιτεία να του συμπεριφέρεται με τον ισότιμο τρόπο, με έναν ίσο τρόπο».

Όσα είπε η μητέρα του για τον ίδιο – «Είναι ο μόνος πολιτικός ίσως που δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ»

Στην εκπομπή ακούσαμε και τη μητέρα του Στέφανου Κασσελάκη να μιλάει για τον γιό της με τα πιο υποστηρικτικά και γλυκά λόγια. Αποκάλυψε τις συμβουλές που έχει δώσει στον γιο της και τους λόγους που τον ώθησαν να επιστρέψει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ.

Χαρακτηριστικά είπε τα εξής για τον γιό της:

«Ένας διάφανος άνθρωπος με ήθος, με αγάπη για την πατρίδα του. Είναι ο μόνος πολιτικός ίσως που δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ. Ό,τι κάνει το κάνει οικειοθελώς με σκοπό να βοηθήσει την πατρίδα του».

Ακούστε τι ακριβώς είπε:

Στέφανος: «Το να είσαι γενναίος σημαίνει ότι δεν φοβάσαι να δείξεις αίσθημα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένας άνθρωπος με ευαισθησίες που δεν φοβάται να κλάψει και να πάει κόντρα στα στερεότυπα.

«Δεν έχω πρόβλημα να κλαίω, δεν θεωρώ ότι η εικόνα της ανδρείας συνεπάγεται και να μην κλαις, το αντίθετο. Το να είσαι γενναίος σημαίνει ότι δεν φοβάσαι να δείξεις αίσθημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μικρός

«Έκλαιγα για ώρες όταν εκδηλώθηκα στη μητέρα μου για τον προσανατολισμό μου»

«Συχνά συγκινούμαι μέσω της επαφής με τον κόσμο. Όταν είχα πάει στην Καρδίτσα και είδα τα σπίτια των ανθρώπων να έχουν καταστραφεί από λάσπες. Η πιο ευάλωτη στιγμή μου ήταν όταν εκδηλώθηκα στη μητέρα μου για τον προσανατολισμό μου, έκλαιγα για ώρες. Ήταν λυτρωτικό και, αν και έχω υπάρξει ανεξάρτητος, είχα ανάγκη από τη δική της αποδοχή», τόνισε ο Στέφανος.

Ολόκληρη η εκπομπή με καλεσμένο τον Στέφανο Κασσελάκη:

Mένουμε συντονισμένοι για να δούμε τι έχουν να αποκαλύψουν οι επόμενοι καλεσμένοι! Κάθε Δευτέρα στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, «Όσα δε λέμε», στο OPEN.


Σχετικά άρθρα