Μακιγιάζ ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου!

Πολλές φορές έχεις δοκιμάσει ένα μακιγιάζ ματιών και στην πορεία ανακαλύπτεις ότι δε σου πηγαίνει και τόσο, επειδή υπάρχουν μάτια με διαφορετικές αναλογίες και σχήματα. Ανάλογα λοιπόν με την κατηγορία που ανήκεις, υπάρχει πάντα το ιδανικό μακιγιάζ για σένα.

Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ματιών και ο κάθε ένας από αυτούς χρειάζεται το δικό του, ιδανικό μακιγιάζ. Εδώ, θα εξηγήσουμε τους πιο βασικούς τύπους ματιών: Στρογγυλά, Πυκνόφθαλμα, Αραιόφθαλμα, Καθοδικά και Βαθουλωτά.

Για να το εξηγήσουμε λίγο πιο επαγγελματικά, τα “ιδανικά μάτια” στο μακιγιάζ, είναι αυτά που έχουν αμυγδαλωτό σχήμα και η απόσταση μεταξύ τους (το σημείο της μύτης) ισούται με το μήκος ενός ματιού. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία μπορείτε να εφαρμόσετε οποιοδήποτε μακιγιάζ και να σας πηγαίνει τέλεια. Όταν το σχήμα των ματιών ή η απόσταση μεταξύ τους ξεφεύγουν από τα “ιδανικά”, τότε απλά πρέπει να προσέξετε λίγο περισσότερο το μακιγιάζ σας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το μακιγιάζ αν εφαρμοστεί σωστά, κολακεύει ένα πρόσωπο και κρύβει ατέλειες. Αν δεν εφαρμοστεί σωστά, μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά και να κάνει τις ατέλειες πιο εμφανής.

Πυκνόφθαλμα μάτια


Είναι τα μάτια που η απόσταση μεταξύ τους είναι μικρότερη από το μήκος ενός ματιού – δηλαδή είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Το μυστικό για να τα κάνεις να φαίνονται πιο απομακρυσμένα είναι να εφαρμόσεις 3 σκιές με τον παρακάτω τρόπο.

Μία φωτεινή σκιά στη εσωτερική γωνία των ματιών, πάνω και κάτω, στο κινητό βλέφαρο και ελάχιστα κάτω από την εξωτερική γραμμή των φρυδιών. Εφάρμοσε σκιά μεσαίου τόνου στην εσοχή του ματιού, σβήνοντας ομαλά προς τα πάνω και έξω. Στην εξωτερική γωνία των ματιών και λίγο πιο έξω από αυτήν, εφάρμοσε μία σκούρα σκιά σε γωνία. Με την ίδια σκούρα σκιά τόνισε το κάτω βλέφαρο στο εξωτερικό του.

Περίγραμμα: Τοποθετήστε eyeliner ή μολύβι σε λεπτή γραμμή που φαρδαίνει σταδιακά προς τα έξω, μην ξεκινήσεις όμως από την εσωτερική γωνία του ματιού αλλά λίγο πριν από αυτή. Βάλε ακόμα μία λεπτή γραμμή μολύβι στο εξωτερικό κάτω βλέφαρο (στο σημείο που είναι και η σκούρα σκιά), την οποία και θα “σβήσεις” ομαλά με πινέλο προς την εσωτερική μεριά των ματιών

Με τη μάσκαρα δώσε έμφαση στις βλεφαρίδες στην εξωτερική μεριά των ματιών.

Extra Tip: Αφαίρεσε μερικές τριχούλες από την εσωτερική μεριά των φρυδιών σου και έτσι, απατηλά θα δείχνουν τα μάτια σου πιο αραιά.. Αν χρειάζεται, επιμήκυνε τα φρύδια προς τα έξω με ένα μολύβι φρυδιών.

Αραιόφθαλμα μάτια

Είναι τα μάτια που η απόσταση μεταξύ τους είναι μεγαλύτερη από το μήκος ενός ματιού – δηλαδή είναι μακρυά μεταξύ τους.
Αν και τα μακιγιάζ ποικίλουν για αυτόν τον τύπο ματιών, πρέπει να ακολουθήσεις ακολούθησε τα παρακάτω:
Το σκουρότερο χρώμα καλύπτει όλο το εσωτερικό τμήμα και το περίγραμμα του κινητού βλεφάρου χωρίς να ξεπεράσεις τα όρια της εξωτερικής γωνίας του ματιού. Ένα ανοιχτό χρώμα σκιάς καλύπτει το σημείο κάτω από το τόξο των φρυδιών. Η μεσαίου χρώματος σκιά χρησιμοποιείται στο μέρος του κινητού βλεφάρου που έχει μείνει κενό (στο κέντρο) αλλά και για το σβήσιμο της γραμμής που δημιουργείται μεταξύ της σκούρας σκιάς και της ανοιχτής στο πάνω μέρος κοντά στο φρύδι.

Β’ τρόπος: τοποθέτησε μια σκούρα απόχρωση σκιάς σε όλο το μάτι χωρίς να την προεκτείνεις προς την εξωτερική γωνία του ματιού (π.χ. τεχνική smoky eyes).

Tips: Τοποθέτησε eyeliner ή μολύβι από την άκρως εσωτερική γωνία και μην  προεκτείνεις τη γραμμή πιο πέρα από τα όρια της εξωτερικής γωνίας του ματιού. Βάλε μολύβι στο εσωτερικό των ματιών και ειδικά στην εσωτερική τους γωνία.
Με την μάσκαρα, προσπάθησε να μην τονίζεις ιδιαίτερα τις βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας των ματιών σου.

Απέφυγε τα πολύ σκούρα και μουντά χρώματα. Προτίμησε τα πιο ουδέτερα και ματ

Μακιγιάζ για Στρογγυλά μάτια


Πρέπει να μειώσουμε το μεγάλο ύψος και να τα κάνουμε πιο αμυγδαλωτά.
Τοποθετήστε σκούρα σκιά που να καταλήγει σε ανοδικό πλάγιο V, στο εξωτερικό τμήμα των ματιών και σχηματίζοντας αυτό το ημικύκλιο που βλέπετε στην εικόνα πιο κάτω στην εσωτερική μεριά – συνεχίστε και στο μισό κάτω μέρος με τη σκούρα σκιά. Τοποθετήστε στο υπόλοιπο βλέφαρο και πάνω από τη σκούρα σκιά, μία σκιά μεσαίου τόνου.Μία ανοιχτή-φωτεινή σκιά μπαίνει ακριβώς κάτω από το φρύδι, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο.


Με περίγραμμα (eyeliner ή μολύβι) κάντε τα μάτια να φαίνονται πιο αμυγδαλωτά . Ξεκινήστε τη γραμμή σας από το κέντρο του ματιού εκεί που ξεκινάει να κατεβαίνει η “στρογγυλάδα” και ενώστε τη ανοδικά προς τα έξω, με τη γραμμή που βρίσκεται στο μισό του κάτω βλεφάρου.

Tips: Δώστε προσοχή στα φρύδια σας που πρέπει να έχουν τοξωτό σχήμα, όχι καμπυλωτό.

Χρησιμοποιήστε ένα λευκό μολύβι στο εσωτερικό των ματιών, μόνο στην εξωτερική γωνία.

Με τη μάσκαρα δώστε έμφαση στις εξωτερικές βλεφαρίδες.

 Μακιγιάζ για καθοδικά μάτια

Μπορείτε να κάνετε μακιγιάζ όπου το τελείωμα της σκούρας σκιάς στο εξωτερικό του ματιού να έρχεται πιο κάθετα και ανοδικά προς το φρύδι και όχι να απλώνεται προς τα έξω. Μεγάλη βαρύτητα να δώσετε στο περίγραμμα με μολύβι που πρέπει η γραμμή να είναι αρκετά φαρδιά και ανοδική στην εξωτερική γωνία. Επίσης, η σκιά στο κάτω βλέφαρο, να είναι αρκετά περιορισμένη. Ιδανικά μακιγιάζ για καθοδικά μάτια είναι τα παρακάτω.

Tips: Αφαιρέστε μερικές τριχούλες από την εξωτερική μεριά των φρυδιών καθώς αυτό σημείο κάνει τα μάτια πιο καθοδικά και με ένα μολύβι ζωγραφίστε το τελείωμα πιο ευθύ.

Μακιγιάζ για βαθουλωμένα μάτια

Τα βαθουλωμένα μάτια είναι αυτά που το δέρμα στη γύρω περιοχή τα σκεπάζει πχ γηρασμένο δέρμα, ή το κόκαλο είναι πιο εξογκωμένο από το κανονικό.

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις για να φαίνονται τα μάτια σου λιγότερο εξογκωμένα στο κόκαλο και να αναδείξεις τα μάτια είναι να εφαρμόσεις σκουρόχρωμες, ματ σκιές, ιδιαίτερα στο σημείο της εξόγκωσης (στο κόκαλο), ενώ στο κινητό βλέφαρο να εφαρμόσεις ανοιχτόχρωμες σκιές ματ ή περλέ.
Όσο για το περίγραμμα, η γραμμή θα ξεκινάει λεπτή και θα φαρδαίνει προς την εξωτερική γωνία των ματιών σου.

Πηγή: olagiatingunaika.gr

Σχετικά άρθρα