Οι γκριμάτσες της Μαρίνας Σάττι στη συνέντευξη της τραγουδίστριας του Ισραήλ που προκάλεσαν αρνητικές αντιδράσεις – Πώς εξήγησαν οι πηγές της ΕΡΤ αυτή τη στάση; – «Ήταν κουρασμένη, δεν είχε σκοπό να προσβάλει την ισραηλινή αποστολή»

Πολλά σχόλια έχει προκαλέσει η αντίδραση της Μαρίνας Σάττι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Ισραηλινής τραγουδίστριας μετά τον β’ ημιτελικό της Εurovision 2024.

Η Μαρίνα Σάττι χασμουριόταν, έκανε γκριμάτσες και στο τέλος παρίστανε μάλιστα ότι κοιμόταν, την ώρα που μιλούσε η Ισραηλινή τραγουδίστρια.

Τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα είναι πολλά, με τους περισσότερους χρήστες να επικρίνουν τη Μαρίνα Σάττι για τη συμπεριφορά της αυτή, υπενθυμίζοντάς της ότι εκπροσωπεί τη χώρα και όχι τον εαυτό της.

Πώς δικαιολόγησαν τη στάση της Μαρίνας πηγές της ΕΡΤ:

Πηγές της ΕΡΤ σημείωναν:

«Η ελληνική αντιπροσωπεία εξήγησε ότι σε καμία περίπτωση η Μαρίνα δεν είχε σκοπό να προσβάλει την ισραηλινή αντιπροσωπεία. Από την αρχή της συνέντευξης Τύπου αλληλεπιδρούσε και επικοινωνούσε με τους δημοσιογράφους στην αίθουσα Τύπου και τους καλλιτέχνες στο πάνελ, όπως έκαναν και πολλοί συνάδελφοί της. Αν δει κανείς ολόκληρο το βίντεο, θα διαπιστώσει ότι η Μαρίνα δεν μπορούσε να κρύψει την κούρασή της σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου λόγω του εξοντωτικού προγράμματος των τελευταίων ημερών και όχι μόνο κατά τις δηλώσεις τής Eden, στην οποία εύχεται καλή επιτυχία στον τελικό!».

Γκριμάτσες δυσαρέσκειας έκανε η Μαρίνα Σάττι την ώρα που έδινε συνέντευξη η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision.

Ο φακός «έπιασε» τη Μαρίνα Σάττι να κάνει ότι χασμουριέται, να δυσανασχετεί, να ξεφυσάει και σε κάποια στιγμή να κάνει ότι κοιμάται. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Ελβετίας που καθόταν δίπλα της εκείνη τη στιγμή τη σκούντησε για να σηκωθεί.

Δεν είναι σαφές αν η Μαρίνα Σάττι έκανε τις εκφράσεις αυτές ως ένδειξη αποδοκιμασίας της ισραηλινής συμμετοχής στη Eurovision ή απλά έπαιζε με τον φακό. Πάντως η στάση της σχολιάστηκε έντονα στο Twitter, με τους περισσότερους να κατακρίνουν την κίνησή της αυτή και κάποιους να τη συγχαίρουν.

Αυτοί που κατέκριναν τις γκριμάτσες της Μαρίνας Σάττι στη συνέντευξη Τύπου της Εurovision
Όσοι κατέκριναν τη στάση αυτή της Μαρίνας Σάττι θύμισαν ότι πρόκειται για έναν διαγωνισμό που συμμετέχουν χώρες και επομένως εκείνη εκπροσωπεί την Ελλάδα και όχι τον εαυτό της, και έτσι δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. «Δεν σε εξουσιοδοτήσαμε οι Έλληνες για αυτή την αισχρότητα», γράφει κάποιος, ενώ κάποιος άλλος προσθέτει: «Όταν ήρθε η σειρά του Ισραήλ, η ΜΑ ΡΙ ΝΑ αποφάσισε να εξευτελίσει διεθνώς την Ελλάδα».

Κάποιοι επισημαίνουν ότι αν αυτή ήταν η αντίδρασή της για την ισραηλινή συμμετοχή, ήταν παιδιάστικη, ενώ ένας χρήστης το χαρακτήρισε «τουλάχιστον φαιδρό και “Άτολμο”!».

Άλλοι θύμισαν ότι η εκπρόσωπος του Ισραήλ είναι μια 20χρονη τραγουδίστρια και όχι ο άνθρωπος που λαμβάνει τις στρατιωτικές αποφάσεις στη χώρα της και ότι κανείς δεν γνωρίζει αν η Ισραηλινή τραγουδίστρια στηρίζει τον Νετανιάχου. «Απαράδεκτο – ανώριμο – πολιτικοποιημένο – ανόητο – και ψήφο δεν θα δει», σχολίασε κάποιος άλλος, ενώ της θύμισαν ότι η μουσική ενώνει.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε και τα σχόλια που δέχτηκε:


Σχετικά άρθρα