Ολίβια Μαν: «Έβγαλα τη μήτρα, τις σάλπιγγες και τις ωοθήκες μου» – Μιλά για τη μάχη της με τον καρκίνο στα 43 της – Γιατί αποφάσισε να κάνει υστερεκτομή;

H Ολίβια Μαν αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε πλήρη υστερεκτομή τον Απρίλιο εν μέσω της μάχης της με τον καρκίνο του μαστού.

Μιλώντας στη Vogue είπε: «Έχω πλέον κάνει ωοθηκεκτομή και υστερεκτομή. Έβγαλα τη μήτρα, τις σάλπιγγες και τις ωοθήκες μου».

Ολίβια Μαν: «Ήταν η καλύτερη απόφαση για μένα»

Παράλληλα, χαρακτήρισε την απόφαση που άλλαξε τη ζωή της «την καλύτερη» για εκείνη, καθώς ο γιατρός της πρότεινε να σταματήσει η παραγωγή οιστρογόνων – από τα οποία τρέφεται και αναπτύσσεται ο καρκίνος του μαστού Luminal B – από τον οργανισμό της για να μην επιστρέψει ξανά.

«Ήταν μια μεγάλη απόφαση που έπρεπε να πάρω, αλλά ήταν η καλύτερη απόφαση για μένα γιατί έπρεπε να είμαι παρούσα για την οικογένειά μου», δήλωσε η 43χρονη στη Vogue. «Είχα φίλους που προσπαθούσαν να μου φτιάξουν το κέφι λέγοντας: ‘Ο Μάλκολμ (ο 2χρονος γιος της) δεν θα το θυμάται αυτό. Μην ανησυχείς’. Εγώ όμως σκεφτόμουν συνέχεια: ΄Εγώ θα το θυμάμαι, θα θυμάμαι ότι έχασα όλα αυτά τα πράγματα».

Αυτή ήταν η πέμπτη χειρουργική επέμβαση της ηθοποιού στη μάχη της με τον καρκίνο, καθώς προηγουμένως υποβλήθηκε σε πλήρη διπλή μαστεκτομή, λεμφαδενική εκτομή και επανορθωτική χειρουργική επέμβαση.

Τι της έκαναν τα φάρμακα για την καταστολή των οιστρογόνων

Πριν από την υστερεκτομή της, η Ολίβια Μαν έπαιρνε φάρμακα για να καταστείλει τα οιστρογόνα στον οργανισμό της. Ωστόσο, οι παρενέργειες του φαρμάκου την κρατούσαν καθηλωμένη στο κρεβάτι εξηγώντας ότι ένιωθε εξουθενωτική εξάντληση.

Και συνέχισε: «Ξυπνούσα το πρωί και σχεδόν αμέσως έπρεπε να ξαναπέσω στο κρεβάτι. Αν ρωτούσες τον Μάλκολμ, ‘Πού δουλεύει ο μπαμπάς;’ έτρεχε στο γραφείο του, και αν τον ρωτούσες, ‘Πού δουλεύει η μαμά;’ έδειχνε στο κρεβάτι μου. Ήταν τόσο γλυκό. Αλλά την ίδια στιγμή, μου ράγιζε την καρδιά γιατί αυτή είναι η εικόνα που έχει για μένα».

Στη συνέντευξη, η Μαν αποκάλυψε επίσης ότι κατέψυξε τα ωάριά της για τρίτη φορά. Στο παρελθόν το είχε κάνει όταν ήταν 33 και 39 ετών. «Μετά τη διάγνωσή μου, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε έναν ακόμη γύρο ωοληψίας και ελπίζαμε ότι ήταν ένας καλός μήνας», είπε.

«Ο Τζον και εγώ μιλήσαμε πολύ γι’ αυτό και δεν αισθανόμαστε ότι τελειώσαμε με την ανάπτυξη της οικογένειάς μας, αλλά δεν ξέραμε αν θα έπρεπε να κάνω χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία».

Η ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου του μαστού – Παρά το γεγονός πως οι εξετάσεις της ήταν καθαρές

Τον Μάρτιο, η Ολίβια ανακοίνωσε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και είχε υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή. Παρά το γεγονός ότι η εξέταση ήταν αρνητική για το γονίδιο BRCA και η μαστογραφία της ήταν καθαρή εκείνη την εποχή, ο γιατρός της υπολόγισε το σκορ αξιολόγησης του κινδύνου καρκίνου του μαστού, το οποίο ήταν 37%.

Μετά από μια μαγνητική τομογραφία, διαγνώστηκε με καρκίνο Luminal B και στους δύο μαστούς, ο οποίος είναι ένας «επιθετικός, ταχέως κινούμενος καρκίνος».

Σχετικά άρθρα