Π. Μαρινάκης: «Όταν κάποιος εκπροσωπεί μία χώρα…πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του και τη δημόσια εικόνα του» – Το Μαξίμου «αδειάζει» τη Μαρίνα Σάττι για το χασμουρητό

Δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για τη συμπεριφορά της εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision 2024 άφησε να εννοηθεί ο Π. Μαρινάκης. Η αντίδραση για το «είμαστε Έλληνες Τούρκοι» του χορευτή της Σάττι.

«Όταν κάποιος εκπροσωπεί μία χώρα, ακόμη και σε ένα μουσικό διαγωνισμό και ταξιδεύει με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου, πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του και τη δημόσια εικόνα του». 

Με τη φράση αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς τις πληροφορίες για δυσαρέσκεια του Μαξίμου για το χασμουρητό της εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision 2024, Μαρίνας Σάττι, την ώρα που μιλούσε στη συνέντευξη τύπου η διαγωνιζόμενη του Ισραήλ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του NEWS 24/7, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε επίσης ότι: «Η Eurovision δεν είναι διαδικασία άσκησης πολιτικής. Και ευτυχώς δεν διατυπώνεται η εξωτερική πολιτική μίας χώρας μέσα από ένα μουσικό διαγωνισμό, ο οποίος έχει σκοπό να ενώσει τους λαούς μέσα από τη μουσική. Άρα δεν τίθεται ζήτημα έκφρασης ή άσκησης εξωτερικής πολιτικής».

Σημειωτέον ότι η κ. Σάττι έχει βρεθεί στο στόχαστρο κριτικής και από το εσωτερικό της ΝΔ, με τα βέλη να κατευθύνονται κυρίως στην ΕΡΤ για την επιλογή της.

Αντιδράσεις όμως και εντός της ΝΔ προκάλεσε η δήλωση χορευτή της Μαρίνας Σάττι, πως ο ίδιος και ένα ακόμη μέλος του χορευτικού συνόλου, που συνόδεψε τη διαγωνιζόμενη στη σκηνή της Eurovision 2024 είναι «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης». 

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις και σημείωσε ότι: «Ευτυχώς υπήρξε επανόρθωση. Μιλάμε για Έλληνες πολίτες». 

Ο χορευτής της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision 2024, Yasin Ahmetoğlu, ξεκαθάρισε τι εννοούσε με το «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης»

Μια δήλωση ενός από τους χορευτές της Μαρίνας Σάττι προκάλεσε ορισμένα αρνητικά σχόλια τις τελευταίες ώρες στα social media και ο ίδιος θέλησε να αποσαφηνίσει τι ακριβώς εννοούσε κατά την τοποθέτησή του σε συνέντευξη, στο πλαίσιο της Eurovision 2024.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube, δύο από τους χορευτές της ελληνικής αποστολής έδωσαν συνέντευξη σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν και μιλώντας τούρκικα, περιέγραψαν την εμπειρία τους δίπλα στη Μαρίνα Σάττι και τη σκηνή τηςEurovision.

Ο Yasin Ahmetoğlu, έχοντας στο πλάι του έναν ακόμη χορευτή της ελληνικής αποστολής, τον Hüso Çetintaş, όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για την καταγωγή τους, δήλωσε ότι είναι «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Η επίμαχη φράση επικρίθηκε από κάποιους, με τον χορευτή της Μαρίνας Σάττι να ζητάει συγγνώμη και να παίρνει δημόσια θέση μέσω ενός story στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, με στόχο να λυθεί η “λεκτική παρεξήγηση” που έχει δημιουργηθεί.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για την λεκτική παρεξήγηση κατά τη μικρή συνέντευξη που δώσαμε μετά την υπέροχη συνεργασία που είχαμε με την Μαρίνα Σάττι. Όταν είπαμε ότι είμαστε Έλληνες Τούρκοι πολίτες” εννοούσαμε ότι εγώ είμαι Έλληνας πολίτης και ο Hüso Γερμανός πολίτης που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Γερμανία. Προφανώς μιλάμε και τουρκικά και πάντα θέλουμε και ευχόμαστε οι δύο χώρες, η Ελλάδα και η Τουρκία να έχουν ειρήνη», έγραψε ο χορευτής της ελληνικής αποστολής στη Eurovision 2024.

Η σχετική ανάρτηση του χορευτή στο Instagram:

Πηγή: News247

Σχετικά άρθρα