Νόστιμο χοιρινό με μελιτζάνες

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για 4 μερίδες</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκές</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό μελιτζάνες</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κούπα νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">λάδι για το τηγάνισμα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλιά σούπας σάλτσα πελτέ ντομάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<p><span style="font-size: medium;">Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλες φέτες, τις αλατίζουμε να ξεπικρίσουν, τις αφήνουμε να βγάλουν το ζουμί τους. Τις πιέζουμε με τα χέρια και τις ξεπλένουμε. Τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τη σάλτσα, τη ζάχαρη, την πιπεριά, το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 – 40 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Παράλληλα τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε λίγο στο πιάτο για να βγάλουν το λάδι τους και να μην γίνει βαρύ το φαγητό. Στο τέλος προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το αλάτι στην κατσαρόλα που έχουμε το κρέας και τα βράζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σερβίρεται ζεστό για γεύμα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα