Στρούντελ με πατάτα και δεντρολίβανο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 μερίδες</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 φύλλο σφολιάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">2 πατάτες ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι γιαούρτι 10 % λιπαρά</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">φρέσκο τριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κρόκο αυγού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά γάλα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<p><span style="font-size: medium;">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανοίγουμε φύλλο σφολιάτας σε ένα φύλλο λαδόκολλα και το ανοίγουμε. Μεταφέρετε το φύλλο σε λαδόκολλα. Στη συνέχεια κόβετε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες στο μαντολίνο λαχανικών.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι μαζί με τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, το δεντρολίβανο και το σκόρδο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα στο κέντρο του φύλου και διπλώνετε το στρούντελ και από τις δυο μεριές.</span><br /><span style="font-size: medium;">Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το γάλα και βουρτσίστε το στρούντελ. Πασπαλίστε με αλάτι και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Περιστρέφοντας το ταψί 2 φορές για ψηθεί ομοιόμορφα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα